Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

Spirt medicinal vândut ca și „palincă de fructe sută la sută”

Ţeapă de 1,2 milioane de lei printr-o metodă inedită  „brevetată” de un covăsnean din Sfântu Gheorghe: rachiu făcut din… spirt sanitar!

Potrivit poliţiştilor de la Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Braşov, covăsneanul, pe nume Balasz Emil, 40 de ani, cumpăra săptămânal, dintr-un supermarket en-gros din Braşov, sute de litri de spirt medicinal, pe care îl trecea apoi printr-o instalaţie artizanală de „purificare” improvizată în beciul casei sale din Sf. Gheorghe, cantitatea totală depăşind 54.000 de litri în perioada iulie-decembrie 2012. Transformat astfel în alcool alimentar, spirtul era vândut apoi „la negru”, drept „palincă de fructe sută la sută”, prin oraşele şi comunele din Covasna, cu 15-20 de lei litrul, paguba provocată bugetului statului fiind de 1,2 milioane de lei, conform calculelor anchetatorilor.

Arestat preventiv la finele săptămânii trecute de judecătorii Tribunalului Braşov, inventivul „întreprinzător” urmează să fie trimis în judecată sub acuzaţia de evaziune fiscală, infracţiune pentru care riscă până la 8 ani de puşcărie, fiind cercetat penal într-un dosar similar şi de IPJ Covasna.

Abonează-te la newsletter
Sign up here to get the latest news, updates and special offers delivered directly to your inbox.
You can unsubscribe at any time
Comentarii
Loading...