Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

Teroristul din Neamț a fost audiat și în cazul crimei la comandă din Noua

Forţele de ordine implicate în investigarea atentatului cu bombă de la Piatra Neamţ îl audiază pe cel care a organizat acțiunea teroristă. Este vorba de Daniel Pădurariu, cel care a fost audiat de procurori în 2011 în dosarul asasinării Violetei Teodorescu din Braşov, la comanda soţului acesteia, avocatul Victor Teodorescu. Avocatul ar fi încercat, înainte să-l „tocmească” pe Preșmereanu, să-I comande asasinatul lui Pădurariu.

Crimă comandată

Daniel Pădurariu și Dragos Mândru (foto) au fost audiați de procurori în 2011 în dosarul asasinării Violetei Teodorescu, la comanda soțului acesteia, avocatul Victor Teodorescu. Cei doi s-au întâlnit cu avocatul Victor Teodorescu, care ar fi încercat să-i tocmească pentru uciderea soţiei. Avocatul Victor Teodorescu a fost condamnat la 25 de ani de pușcărie pentru instigare la omor calificat, constând în aceea că, la sfârşitul lunii martie 2011, cu premeditare şi din interes material, l-a determinat pe Erwin Victor Preşmereanu să o ucidă pe soţia sa. Scopul crimei a fost acela de a încasa prima de asigurare în valoare de 150.000 de euro.

Dragoș Mândru și-a schimbat declarația

„Teodorescu l-a contactat, la începutul lunii martie 2011, pe Dragoş Mândru, din Neamţ, pentru a-l convinge s-o omoare pe soţia sa în schimbul unei promisiuni în bani“, a declarat la vremea respectivă procurorul de caz la recursul făcut la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie de avocatul braşovean împotriva sentinţei de arestare preventivă pentru instigare la omor deosebit de grav. Mândru şi-a schimbat însă declarația inițială în instanță, fiind reținut pentru mărturie mincinoasă. Citește aici. Daniel Pădurariu nu a putut fi contactat atunci în legătură cu acest caz. Dragoş Mândru susţinea că ar fi fost plecat în străinătate.

Doar afaceri imobiliare

Dragoş Mândru a admis atunci că s-a văzut cu avocatul braşovean, dar a spus pentru o afacere imobiliară. „Jolan Pulcă (n.r. – procuror din Bucureşti) m-a chemat la Braşov, la începutul lui martie 2011. Am mers la ea în birou, de acolo am mers la acest domn avocat, ne-am văzut pentru prima oară în viaţă, ne-am urcat în Jeep-ul lui şi am să vedem un teren situat între Râşnov şi Pârâul Rece, pe care se grăbea să îl vândă, la un preţ foarte bun, 10 euro metru pătrat“, a declarat atunci Dragoş Mândru. „Apoi am văzut un alt teren, undeva lângă Braşov, sus, pe o stâncă, într-o poziţie cu privelişte superbă. Ne-am întors la birou, ne-a dat o carte de vizită, după care am plecat, urmând ca ulterior, cum am cumpărător, să îl contactez, iar eu să primesc un comision, ca să nu fie muncă patriotică. În asta a constat toată chestia!“, susţine Dragoş Mândru.

„ Dănuţ Pădurariu a fost şoferul meu la Braşov”

Dragoş Mândru a mai spus atunci că procurorii i-au spus să nu facă declaraţii presei şi că Daniel Pădurariu nu a fost decât şoferul lui. „Dănuţ Pădurariu a fost şoferul meu la Braşov, el a condus maşina, asta-i tot, nu-i nimic altceva. Şi el a vrut să vadă terenurile, că avea şi el un cumpărător. Şi la Bucureşti am fost împreună. În faţă la Parchetul General i-am spus să coboare geamul, că vin paparazzi, că mi-au spus comisarii: «Dom-le, nu daţi nimic». Mă deranjează cel mai mult paparazzi ăştia, care afirmă nişte tâmpenii, nişte aberaţii în ziar… Asta mă deranjează cel mai profund! Colegul meu nu are nicio vină!“, a mai relatat Dragoş Mândru.

Implicat și în alte reglări de conturi mafiote

Daniel Pădurariu (41 de ani) a mai fost arestat timp de trei luni pentru acuzaţia că ar fi autorul incendierii, în noaptea de 23 spre 24 aprilie 2006, a unei clădiri a lui Răzvan Mararu, fratele lui Bogdan şi Gheorghiţă Mararu. Problele erau un bidon de plastic şi o butelie de aragaz, fotografiat în mansarda incendiată şi de pe care au prelevat probe biologice care ar fi conţinut ADN-ul lui Pădurariu. În cursul procesului, nemţeanul a demonstrat însă că probele sunt contafăcute.

Abonează-te la newsletter
Sign up here to get the latest news, updates and special offers delivered directly to your inbox.
You can unsubscribe at any time
Comentarii
Loading...