Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

Directorul CarmOlimp, secretar de stat la Agricultură

Conducerea PNL a validat ieri 11 propuneri pentru poziţii de secretar de stat în noul Cabinet Ponta, printre aceste nume figurând şi Valentin Şoneriu, potrivit Mediafax. El este directorul general al CarmOlimp, una dintre cele mai mari companii care operează pe piaţa locală a cărnii, cu afaceri de 20-25 milioane de euro anual.Pe o piată dominată de afaceri puse pe picioare de antreprenori români la începutul anilor 1990. Valentin Șoneriu a iesit în evidență ca unul din „lupii tineri“, care a încercat să îşi facă loc în piață pe lângã nume grele precum Radu Timiș, Dorin Mateiu sau Sorin Minea, anunță www.casasfatului.ro

Studii în Statele Unite, afaceri în România

Valentin Șoneriu (31 de ani) este licențiat în Finanțe-Bănci în Statele Unite si pânã acum a ocupat poziții numai în cadrul CarmOlimp, businessul pus pe picioare în urmă cu aproape 20 de ani de părinţii săi. Afacerea familiei Soneriu a fost începută în 1990 cu un magazin pentru ca ulterior antreprenorii să ia credite de la bănci pentru a transforma un fost CAP în abator. Acum CarmOlimp a ajuns să opereze unul dintre cele mai mari abatoare din judetul Brașov, deține ferme de vaci şi de porci și exploatează aproape 5.000 de hectare de teren. Valentin Șoneriu a  început să ocupe poziții în conducerea afacerii CarmOlimp începând cu 2004, atunci când s-a întors definitiv de la studii din Statele Unite. La acel moment compania familiei sale avea afaceri sub 5 milioane de euro.

Locul 13 in Brașov în topul forbes

Familia Şoneriu se numără printre cei mai mari jucători pe segmentul de abatorizare şi prelucrare a cărnii de porc şi vită, iar produsele lor se comercializează sub brandul CarmOlimp. Tinerii Valentin şi Paul Şoneriu au preluat frâiele afacerii, primul fiind director de dezvoltare, iar al doilea zootehnist-şef. Cei doi s-au întors în sânul familiei după ce au studiat ani buni în Statele Unite ale Americii, la insistenţa mamei lor, Carmen, care se ocupă de partea financiar-contabilă.

Paul Șoneriu a preluat afacerea familiei împreună cu fratele său
Abonează-te la newsletter
Sign up here to get the latest news, updates and special offers delivered directly to your inbox.
You can unsubscribe at any time
Comentarii
Loading...