Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

Operele lui Grigorescu sau Tonitza vor putea fi licitate la Brașov

Operele celor mai valoroşi pictori români, printre care Grigorescu, Tonitza, Andreescu, Petraşcu, Cumpăna, Vermont, Dărăscu, Ciucurencu, Câlţia, Baba şi Bălaşa pot fi vizionate la Braşov în cadrul evenimentului organizat vineri, 18 ianuarie 2013, orele 09:00 – 21:00, la Hotel Aro Palace, în cadrul unei vizionări private care-şi propune să reunească autorităţi, elita politică şi intelectuală, precum şi presa locală. Sâmbătă, 19 ianuarie 2013, expoziţia este deschisă publicului în intervalul orar 10:00 – 21:00.

Piață în ascensiune

După ce în 2012 piaţa românească de artă şi-a continuat ascensiunea, înregistrând o creştere de ansamblu de cca 20%, vânzări totale de 14,6 milioane euro şi o diversificare fără precedent a ofertei culturale, începând din ianuarie 2013, Artmark aduce un plus de dinamism acestui segment de piaţă, oferind accesul la operele celor mai valoroşi pictori români unui public mult mai larg, dincolo de graniţele Capitalei.

Creștere a artiștilor români

„După un an 2011 în care toţi artiştii din primul eşalon valoric au cunoscut creşteri fenomenale (Nicolae Grigorescu +58.61%, Nicolae Tonitza +48.49%), anul 2012 a reprezentat un an de consolidare. Artiştii de patrimoniu au continuat să reprezinte o investiţie sigură atât pentru colecţionarii consecvenţi care doresc să îşi întregească colecţia, cât şi pentru nou-intraţii în piaţă care fie caută să îşi plaseze banii într-o investiţie sigură, fie doresc să înceapă o colecţie şi aleg varianta consacrată”, a declarat Valeriu Sângeorzan, reprezentant Artmark, liderul pieţei de artă din România.

Vânzările Artmark

În cei cinci ani de existenţă, Artmark a organizat aproape 100 de licitaţii de artă, care au pus în vânzare peste 10.000 de opere de artă şi obiecte de colecţie. Vânzările publice (prin licitaţii de artă) ale Artmark au crescut de la 5,5 milioane de euro în 2010 la 11 milioane de euro în 2011 – într-o piaţă a vânzărilor publice care a crescut de la aproximativ 8,3 milioane euro în 2010 la aproximativ 14 milioane euro în 2011 – pentru ca în anul 2012, cifra de afaceri din artă şi obiecte de colecţie a Artmark să atingă valoarea de 12 milioane de euro.

Abonează-te la newsletter
Sign up here to get the latest news, updates and special offers delivered directly to your inbox.
You can unsubscribe at any time
Comentarii
Loading...