Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

Apel către parlamentari brașoveni pentru a stopa erorile guvernului

Președintele Forței Civice Brașov, Dumitru Ioan Puchianu, a criticat într-o conferință de presă actualul guvern, care se dovedește incapabil de a reforma statul. Politica actualului guvern, în opinia liderului FC, nu face decât să agraveze boala de care suferă România. Forța Civică Brașov a anunțat că va face un apel public la toți parlamentarii de Brașov pentru a stopa erorile actualului guvern.

„Stat obez”

„După promisiunile de lapte și miere, lucrurile acum stau altfel. Statul e obez, este un mare colector de taxe și impozite. A devenit atât de flămând că produce legi și ordonanțe să înființeze noi taxe. Jumătate din bugetul public este cheltuiț pentru func’ionarea statului: 10 miliarde de lei pentru salarii, 8 miliarde de lei pentru bunuri și servicii pentru stat. Acest stat obez este incapabil să se reformeze. Ba, chiar, legislativul și executivul au devenit, la rândul lor, supraponderale. Este greu de presupus că un astfel de stat se va transforma prea curând într-unul eficient, care să reprezinte interesele românilor“, a declarat Dumitru Puchianu.

„Toți vom plăti prețul suprataxării”

„La această oră, statul este un dușman al tuturor, nu doar ale celor dinamici, care muncesc, dar și al celor săraci”, spune Puchianu, care consideră că „toți vom plăti prețul suprataxării impuse de guvern”. „Să ne trezim! Altfel, din săraci vom devein și mai săraci, din umiliți, vom fi și mai umiliți. Riscăm să ne pierdem și libertatea pe care o mai aveam”, a avertizat liderul FC. Puchianu a anunțat că Forța Civică Brașov va face un apel către toți parlamentarii brașoveni, aflați la putere sau în opoziție, pentru a corecta aceste erori ale guvernului.

„PNL și-a abandonat ideologia”

În aceeași conferință de presă, Puchianu s-a arătat dezamăgit de faptul că, PNL, singurul partid pretins de dreapta, aflat la guvernare, și-a abandonat ideologia. LIderul FC a adus ca argument al derapajului liberalilor, anunțul ministrului Nicolăiescu, care intenționează sistarea finanţării de către CAS a tratamentelor pacienților în spitalele private. În acest context, Puchianu a reafirmat faptul că FC încearcă să definească „un proiect politic cu o ideologie cu adevărat de dreapta”.

citetește și „Pregătiri de fuziune între Forța Civică și PNȚ-CD”

 „Vom face un apel către parlamentarii brașoveni aflați la putere, de a încerca să corecteze aceste derapaje și erori  ale Guvernului, mai ales că, printre ei, avem și un ministru, dar și celor de la ARD și PPDD, pentru că nici  ei nu conștientizează care este boala de care suferă România: obezitatea statului”
Dumitru Ioan Puchianu, președintele Forței Civice Brașov

citește și editorialul semnat de Dumitru Ioan Puchianu: „STATUL OBEZ”

Abonează-te la newsletter
Sign up here to get the latest news, updates and special offers delivered directly to your inbox.
You can unsubscribe at any time
Comentarii
Loading...