Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

Rolem Codlea se extinde la Cristian și va face noi angajări

Rolem SRL Codlea, parte a grupului german Hib Trim Part Solutions – prima multinaţională din domeniul automotive care a pătruns pe piaţa românească, îşi va extinde în acest an activitatea cu o nouă fabrică care va fi deschisă în comuna Cristian, în cadrul Olympian Park, deţinut de americanii de la General Electric, anunță BizBrașov.ro.

Creștere a cifrei de afaceri

Răzvan Urdea, directorul general al Rolem, a anunţat că investiţia se va ridica la aproximati 8 – 10 milioane de euro, iar odată cu punerea în folosinţă a acesteia vor fi create până la 200 de noi locuri de muncă. În prezent, grupul german deţine o fabrică la Codlea şi una în Germania, 90% dintre angajaţii productivi fiind în România. Potrivit lui Urdea, anul acesta se mizează pe o creştere a afacerilor grupului de la 65 la 70 de milioane de euro.

„Este o creştere uşoară, dar bună. Iniţial ne-am gândit la o creştere de până la 80 de milioane de euro, dar clienţii noştri ne-au explicat că este posibil să nu facă comenzile prevăzute iniţial, aşa că am amendat puţin acest buget. De altfel, de asta am şi luat decizia de a deschide o nouă capacitate de producţie – deoarece am primit proiecte noi pe care urmează să le derulăm în România”, a precizat Urdea.

Forță de muncă din belșug

La fabrica din Codlea sunt angajate aproximativ 1.200 de persoane, anul trecuit fiind create alte 200 de locuri de muncă. „Deocamdată nu avem probleme în a găsi muncitori. Poate şi pentru că zona Braşovului, care a fost una destul de industrializată, a avut o forţă de muncă bine pregătită în acest sens”, a spus Urdea.

Istoric

Rolem produce ornamente de lemn pentru interiorul maşinilor de lux ale brandurilor Mercedes, BMW, Audi, Volkswagen sau Porsche. Firma a fost înfiinţată în toamna lui 1994, cu un număr de aproape 300 de angajaţi şi a început un contract solid cu Mercedes. Atunci aceasta era deţinută în coproprietate de concernul german Daimler şi de omul de afaceri Ion Ţiriac. În 1998, Daimler a vândut divizia de componente de lemn către Draexlmaier. În 2010, grupul german a fost cumpărat de fondul de investiţii german Mutares AG, acesta relansând producţia de serie pentru alte noi piese pentru gama BMW. În prezent, cei mai importanţi clienţi ai companiei Rolem sunt BMW, Daimler şi grupul Volkswagen-Audi.
Abonează-te la newsletter
Sign up here to get the latest news, updates and special offers delivered directly to your inbox.
You can unsubscribe at any time
Comentarii
Loading...