Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

Cifre finale privind participarea la FOTE 2013

Festivalul Olimpic al Tineretului European, care se va desfăşura în judeţul Braşov, în perioada 17-22 februarie, va cuprinde 8 probe la care vor participa 910 sportivi din 45 de ţări. România va fi reprezentată de un lot de aproximativ 100 de sportivi şi antrenori. Sărituri cu schiurile, biatlon şi schi fond sunt probele în care România speră la evoluţii onorabile în cadrul FOTE 2013.

100 de români la FOTE 2013

Potrivit Agerpres, Ioan Dobrescu, secretarul general al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, a declarat că România are o oportunitate imensă şi că nu va dezamăgi nici măcar din punctul de vedere al condiţiilor de cazare.

“România va avea o delegaţie numeroasă ţinând cont că suntem ţară gazdă şi participăm pentru prima oară. Este o competiţie de mare importanţă, după Universiada din 1981, este cea mai mare pe care România a organizat-o vreodată. Avem un atu mare, spre deosebire de alte ţări care au făcut cazarea în condiţii de internat-cămin, România oferă condiţii de hotel de 3-4 stele pentru toţi participanţii, condiţii extraordinare pentru nivelul acesta de vârstă”, a declarat Ioan Dobrescu.

DSV-ul a instruit hotelierii

Direcția Sanitar Veterinară a organizat in data de 22.01.2013 o instruire a 80 de operatori economici din domeniul alimentaţiei publice şi a turismului în vederea bunei organizări a FOTE 2013.

„Aceste acţiuni de prevenire au un scop foarte util. În primul rând, avem sarcina de a repoziţiona aplicarea tuturor normelor de igienă, procesare şi aprovizionare, astfel încât acestea să fie cunoscute de toţi procesatorii din industria ospitalităţii. Apoi, vom începe controalele în echipe mixte. Laboratorul nostru e pregătit să lucreze în permanenţă în această perioadă, vom prelua probe de alimentele de la toate obiectivele la care sunt cazaţi şi hrăniţi participanţii la competiţia sportivă. Hotelierii noştri au experienţă în turism, dar dorim să ridicăm standardele” a declarat Dorin Eneache, directorul DSVSA Brașov.

910 participanți din 45 de țări

Numărul de participanți în funcție de disciplina sportivă este următoarea: Schi Alpin: 187 sportivi, Biatlon: 145 sportivi, Schi Fond: 168 sportivi, Sarituri cu Schiurile: 85 sportivi, Snowboarding: 91 sportivi, Patinaj Artistic: 50 sportivi, Short Track: 64 sportivi, Hochei pe Gheață: 120 sportivi. Astfel vom avea un total de  910 sportivi prezenți dintre care 559 vor fi băieți și 351 fete.

Abonează-te la newsletter
Sign up here to get the latest news, updates and special offers delivered directly to your inbox.
You can unsubscribe at any time
Comentarii
Loading...