Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

Înscrierea în clasa pregătitoare. Lista celor mai dorite şcoli din Brașov

Părinţii vor afla oficial cum se face înscrierea în clasa pregătitoare în prima săptămână a lunii februarie, spun oficialii de la Ministerul Educaţiei. Cu toate acestea, premierul Victor Ponta a declarat luni seara în cadrul unei emisiuni TV că nu crede că părinţii “trebuie să fie forţaţi să îşi ducă copiii la şcoală la grupa pregătitoare, nici nu trebuie să îi împiedici pe cei care vor să meargă să îşi ducă copiii mai repede la şcoală”. Ponta a mai spus că va pune la punct un sistem prin care, până pe 31 martie, “fiecare părinte care are un copil în grupa mare să spună dacă vrea să rămână la grădiniţă încă un an, în grupa pregătitoare, sau vrea să meargă la şcoală în grupa pregătitoare”, anunță gândul.info.

Care sunt pașii

“Părinţii îşi vor înscrie copiii la ce şcoală vor dori într-o primă fază. Vor exista două etape de înscriere. În prima etapă, părinţii îşi vor putea înscrie copiii la ce şcoală vor dori, indiferent de locul unde au domiciliul. Va exista şi o a doua etapă- în care elevii vor fi înscrişi la şcoala la care sunt arondaţi. Aici intră şi categoria elevilor care nu au apucat loc la şcoala dorită de părinţi în prima etapă “, a declarat pentru gândul Stelian Fedorca, secretar de stat pentru învăţământul preuniversitar. “Consiliul de adminstraţie va fi cel care va studia şi aviza fiecare dosar în parte. Condiţia este ca în consiliile de administraţie să fie reprezentanţi cât mai mulţi atât ai părinţilor, cât şi ai primăriilor”, a declarat Stelian Fedorca. A doua etapă de înscriere va fi în luna mai, după vacanţa de Paşti.

Cea mai dorită școală din Brașov

Conform unei liste întocmită pe baza datelor de la inspectoratele şcolare, în funcţie de numărul cererilor de înscriere din partea părinţilor şi de numărul de clase pregătitoare pe care le au pentru anul şcolar 2012/2013, cea mai dorită școală din municipiul Brașov este Școala Generală Nr. 2. Riana Bucur, inspector general la Braşov, nu poate spune că topul celor mai dorite şcoli din Municipiul Braşov este şi un top al calităţii.

“Nu putem spune că este un top al calităţii. Este un top al solicitărilor din partea părinţilor. Şcoala Generală Nr.2 este situată într-o zonă a cartierului Steagului Roşu, o zonă foarte populată şi de aceea are cinci clase pregătitoare în limba română şi una în limba maghiară. Şcolile din Centrul Vechi au mai puţini elevi, pentru că în zonă populaţia este îmbătrânită, dar şi acolo sunt profesori foarte buni”, a spus Riana Bucur.

Lista celor mai căutate școli din Brașov

  1. Şcoala Generală nr. 2
  2. Şcoală Generală Nr. 5
  3. Şcoala Generală nr.1
  4. Şcoala Generală Nr. 11
  5. Şcoala Generală Nr. 12
  6. Şcoala Generală Nr. 13
  7. Şcoala Generală Nr. 14
  8. Şcoala Generală nr. 15
  9. Şcoala Generală Nr. 19
  10. Şcoala Generală Nr. 25
Abonează-te la newsletter
Sign up here to get the latest news, updates and special offers delivered directly to your inbox.
You can unsubscribe at any time
Comentarii
Loading...