Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

Schi în Poiana Brașov

Conform unui top făcut făcut recent de Mircea Olaru, ghid de turism și click.ro, Poiana Brașov se află pe locul 1 în topul celor mai bune stațiuni de schi din România.

În realizarea topului s-au luat în calcul atât lungimea, calitatea şi gradul de dificultate al pârtiei, cât şi peisajul şi posibilităţile de cazare din zonă.

De ce Poiana Brașov?

Poiana Braşov ocupă primul loc în topul staţiunilor de schi din România datorită noilor amenajări. Lărgirea şi prelungirea pârtiilor, precum şi dotarea cu tunuri suplimentare de zăpadă au ridicat considerabil calitatea pârtiilor din zonă.

Drumul Roșu și pârtia Sulinar și Lupului

Pentru începători, Drumul Roşu rămâne în continuare cea mai lungă pârtie de schi din România (4.7 km). Cei care o cunosc din anii trecuţi vor avea o surpriză plăcută: pârtia a fost lărgită pe aproximativ 50% din lungime, devenind astfel o pârtie adevărată, nu doar un drum forestier acoperit de zăpadă.

Schiorii avansaţi pot încerca pârtiile Sulinar (2,8 km, dificultate medie), Lupului sau Subteleferic (2,6 km, respectiv 2,2 km), ambele cu dificultate ridicată. Şi aici au fost efectuate noi amenajări, în special în sensul lărgirii acestora şi deschiderii a noi rute de legătură.

Dotările din Poiană

Instalaţiile de cablu sunt variate şi oferă numeroase posibilităţi de abordare a pârtiilor: două telecabine, o telegondolă, două telescaune şi cinci instalaţii de teleschi. Skipassul zilnic este de 135 lei.

Cazare

Poiana Braşov se situează cel mai bine şi la capitolul cazare. Chiar dacă preţurile hotelurilor din staţiune sunt destul de piperate, schiorii cu buget redus au şi opţiunea de a se caza în Braşov. Pentru aceştia din urmă există curse regulate de autobuz către Poiană, doritorii ajungând astfel la pârtii în aproximativ 40 de minute.

Starea pârtiilor, astăzi

Toate pârtiile sunt într-o stare excelentă. Cele mai utilizate pârtii sunt Bradul, Lupului, Drumul Roşu şi Sulinar, unde starea zăpezii este foarte bună. Pârtia Subteleferic, în partea inferioară (de la platoul Ruia în jos), este închisă. Stratul de zăpadă măsoară 60 de centimetri atât pe Masivul Postăvarul, cât şi pe pârtia Bradul şi în Poiana Braşov. La ora 9.00 se înregistrau – 8 °C în Postăvarul şi – 2 °C Poiana Braşov.
Abonează-te la newsletter
Sign up here to get the latest news, updates and special offers delivered directly to your inbox.
You can unsubscribe at any time
Comentarii
Loading...