Elodia și-a uitat pozele cu amantul pe desktop

Conform rechizitoriului prin care a fost trimis în judecată Cristian Cioacă, motivul care l-a scos din minți pe fostul polițist, înainte de a-și asasina soția, au fost niște poze uitate de aceasta pe desktopul computerului de acasă, anunță CasaSfatului.Ro

Ultima zi din viața Elodiei

Procurorii Romulus Varga şi Maria Militaru au arătat în rechizitoriul prin care l-au trimis în judecată pe Cristian Cioacă de ce l-au acuzat de omor calificat şi profanare de morminte, după mai bine de cinci ani de la dispariţia soţiei sale, avocata Elodia Ghinescu, anunță www.evz.ro. Anchetatorii au refăcut oră cu oră ultima zi din viaţa Elodiei Ghinescu. Povestea dintre cei doi soţi începe la data de 18 iulie 2004, atunci cînd Cristian Cioacă , ofiţer de poliţie la o secţie din cadrul Poliţiei municipiului Braşov, s-a căsătorit cu Elodia Ghinescu, avocat în cadrul Baroului Braşov, aceasta fiind însărcinată la acea dată ca urmare a relaţiei celor doi.

Ce spune rechizitoriul

„Diferenţa de statut social dintre cei doi soţi – victima Ghinescu Elodia Marilena fiind cea care, raportat la succesul de care se bucura în activitatea profesională, asigura cea mai mare parte din veniturile familiei – coroborată cu diferenţa de vârstă dintre cei doi, a dus în scurt timp la apariţia unor tensiuni, bazate pe controlul exercitat pe mai multe planuri de către victimă asupra inculpatului. Pe fondul acestei relaţii tensionate, cei doi soţi au iniţiat relaţii extraconjugale, acceptând de la un moment dat, declarativ, un stil de viaţă libertin, în care aceştia nu şi-ar fi cerut socoteală unul altuia. În realitate, aceste împrejurări au dus la perpetuarea sentimentului de frustrare, existent de ambele părţi, şi la reproşuri mai mult sau mai puţin verbalizate, conflictul dintre cei doi soţi escaladând în mod constant”, se arată în rechizitoriu.

Amanți

În aceeaşi perioadă, Elodia a intrat într-o relaţie extraconjugală, relaţie care a durat din luna aprilie 2006 până la dispariţia victimei în august 2007. În cursul anului 2007, cei doi soţi “au continuat să păstreze faţă de cei din anturajul lor aparenţa unei relaţii normale, cu o tentă mai libertină, care, însă, degenera adesea în certuri însoţite de manifestări violente”.

 “În lunile de dinaintea dispariţiei victimei Ghinescu Elodia Marilena, discuţiile despre un iminent divorţ dintre cei doi soţi au devenit frecvente şi au depăşit stadiul unor simple presiuni psihologice reciproce. Victima a discutat cu prietenii apropiaţi despre decizia sa de a divorţa de inculpat, precum şi despre dificultatea, asumată de către aceasta, de a dovedi că apartamentul conjugal nu era în fapt bunul propriu al inculpatului, afirmând “a venit cu o plasă de haine şi cu o plasă de haine o să şi plece””, se arată în actul de acuzare al lui Cristian Cioacă.

 Sejurul din Dubai cu amantul

În intervalul 18-26 august 2007, Ghinescu Elodia Marilena şi ofiţerul SPP, Ilie Cristian, au fost împreună într-un sejur în Dubai, avocata spunându-i anterior soţului său , necorespunzător adevărului, că deplasarea ar reprezenta o recompensă a unei cliente, pentru serviciile prestate în calitate de avocat, şi că ar urma să fie însoţită de aceasta. În 27 august 2007, victima a descărcat pe calculatorul familiei cinci fotografii realizate în timpul vacanţei din Dubai, trei dintre ele înfăţişându-o alături de amantul său.

“A doua zi în jurul prânzului, Elodia a realizat că a uitat pe spaţiul de lucru (Desktop) al calculatorului de acasă fotografiile compromiţătoare, a luat un taxi pentru a se întoarce de urgenţă la domiciliu şi, spunându-i lui Cristian Cioacă că ar fi uitat un dosar de care avea nevoie la serviciu, s-a aşezat la calculator şi a şters cele trei fotografii, inclusiv din directorul “Recycle bin”. “Inculpatul apucase să vizualizeze fişierele în discuţie, însă nu a afirmat nimic în acel moment, rezumându-se la a urmări comportamentul victimei”, arată procurorii.

elodia ghinescuŞi Cioacă avea o iubită

În noaptea de 28/29 august 2007, spre dimineaţă,Cristian Cioacă s-a deplasat în Piteşti, la domiciliul amantei sale cu care avea de puţin timp o relaţie extraconjugală, de unde s-a întors în Braşov după prânz, puţin înainte de ora 15,00. “Aproximativ începând cu ora 10.00 discuţiile dintre inculpat şi victimă s-au intensificat, în prima fază la telefon (din listing-ul convorbirilor telefonice ale victimei rezultă că l-a apelat pe inculpat de şapte ori), victima cerându-i inculpatului să meargă la ea la birou pentru a discuta despre divorţ. În acest scop, aceasta i-a şi propus asistentei sale, să plece la domiciliu în jurul orei 14.30, pentru a nu fi nevoită să asiste la discuţii. În jurul orei 18.15, după discuţii aprinse la birou, soţii Cioacă – Ghinescu s-au deplasat cu autoturismul familiei, la domiciliu, unde se găseau copilul şi bona, aceasta din urmă plecând la scurt timp acasă”, mai povestesc procurorii.

Disputa finală

Cristian Cioacă s-a îmbrăcat în uniforma de poliţist şi a părăsit domiciliul, după care a luat legătura cu colegul său căruia îi ceruse în cursul aceleiaşi zile, în jurul orei 16,30, să facă un schimb de ture. Poliţistul a ajuns acasă in jurul orei 2.20.

Pe fondul escaladării conflictului dintre cei doi soţi la un nivel fără precedent în relaţia acestora, inculpatul a lovit-o pe victimă în mod repetat în dormitorul matrimonial al apartamentului conjugal, agresiunea producându-se îndeosebi în spaţiul dintre pat şi peretele comun al dormitorului cu baia aferentă acestuia. Martorii, proprietari ai unui apartament din imobilul menţionat, au auzit o bufnitură puternică din apartamentul de deasupra, aparţinând familiei Cioacă-Ghinescu. Ca urmare a agresiunilor, victima a decedat. În timpul comiterii faptei minorul Patrick Cioacă se afla la domiciliu împreună cu părinţii săi.

Comments

comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.