Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

Festival Olimpic pe patinoar de 200 locuri

Patinoarul Olimpic din Poiana Braşov a fost finalizat şi testat în cursul zilei de dumincă, 10 februarie. În această locaţie se vor desfăşura probele de patinaj viteză şi patinaj artistic din timpul festivalului. Patinoarul conţine tribune demontabile iar vestiarele pot fi utilizate simultan de 120 de sportivi. De asemenea s-au efectuat dotările materiale necesare, precum piese de mobilier, sisteme de afişaj şi sonorizare, echipamente de ventilaţie şi instalaţii frigorifice.

Transport gratuit

Satul Olimpic va fi găzduit de Poiana Braşov, de unde sportivii, staff-urile tehnice şi oficialii vor fi transportaţi cu autocarele, microbuzele şi limuzinele la bazele sportive şi înapoi. De asemenea, Primăria Braşov va organiza un sistem de transport gratuit din Braşov spre Poiană, Predeal, Râşnov şi Cheile Grădiştei şi pentru spectatorii doritori să asiste la competiţii, pentru care vor fi “mobilizate” o parte din autobuzele RAT Braşov.

Ecrane în Piața Sfatului

Ceremonia de deschidere – singura la care intrarea va fi permisă doar pe bază de invitaţie, din cauza capacităţii reduse a arenei, în rest accesul fiind liber la toate competiţiile – va începe, la ora 19,30, cu defilarea sportivilor din cele 45 de ţări participante, care va fi deschisă, conform tradiţiei, de delegaţia Greciei şi încheiată de cea a ţării gazdă, România. Apoi, la finalul festivităţii, vor concerta trupa “Sensor” şi Inna, după care toţi cei prezenţi vor fi delectaţi şi cu un spectacol de lumini şi lasere, de care se vor bucura şi cei ce vor urmări ceremonia pe câteva ecrane TV de mari dimensiuni instalate în Piaţa Sfatului.

În galeria invitaţilor de “grad zero”: Traian Băsescu, Victor Ponta, Crin Antonescu şi… Elena Udrea

La ceremonia de deschidere a FOTE 2013 sunt aşteptaţi să participe, alături de pleiada oaspeţilor VIP din străinătate, în frunte cu preşedinţii CIO, Jacques Rogge, şi OEC, Patrick Hikey, şi toţi demnitarii de “grad zero” ai României: preşedintele Traian Băsescu, premierul Victor Ponta, preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului, Crin Antonescu şi Valeriu Zgonea, precum şi toţi membrii Guvernului şi o seamă de deputaţi şi senatori. Alături de aceştia – o “surpriză”: Elena Udrea, invitată de edilul Scripcaru în calitate de “ministrul care, cât a condus MDRT-ul, a făcut cel mai mult pentru FOTE, în primul rând în ceea ce priveşte alocarea fondurilor necesare, dar nu numai”.

Abonează-te la newsletter
Sign up here to get the latest news, updates and special offers delivered directly to your inbox.
You can unsubscribe at any time
Comentarii
Loading...