Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

România asasinată!

Opera de falimentare a ţărilor mici, pusă la punct de asasini economici mondiali, în România a fost mult uşurata de politicieni post-decembrişti, care din neştiinţă, neputinţă sau rea-credinţă au făcut jocul acestora.

În acest fel, România a fost eliminată de pe harta economică concurenţială, cu costuri minore pentru cei interesaţi de a ne scoate din competiţie, dar cu pierderi şi consecinţe grave pentru români. Să fi anticipat oare, acei asasini economici, capacitatea noastră de autodistrugere?! După evoluţia lucrurilor imediat după anii ‘90, am putea spune că nu, dacă ne aducem aminte de intenţia unor mari companii de a cumpăra firme mari româneşti (expl. la Braşov: STEAGUL-ROŞU, TRACTORUL, RULMENTUL). Oare sloganul ,,NU NE VINDEM ŢARA” şi afirmaţiile primului-ministru PETRE ROMAN că  ,,întreaga industrie românească este un morman de fiare vechi”  să fi fost semnalul începerii distrugerii economice a României? Cert este însă, că din acel moment au început devalizările şi jaful tuturor unităţilor economice, mergând parcă pe ideea de a ,,pârjoli câmpurile şi otrăvi fântânile”, numai că în urma acestor practici, de suferit, SUFERĂ POPORUL !

Mai există oare ceva, ce nu a fost distrus din economia românească? Mă întreb de ce noi românii, nu mai eram buni să facem tractoare, autocamioane, rulmenţi, echipamente petroliere, să avem o industrie siderurgică, extractivă, o infrastructură modernă…. și desigur, lista ar putea fi lungă! Mă întreb dacă nu cumva politica românească a devenit un banal show mediatic și dacă nu cumva actorii politici din ultimii 23 de ani nu au fost/sunt încă, doar bieți bufoni?! Însă, nu orice tip de bufoni! Bufoni care ”distrează” o țară întreagă după principiul interpretabil gen- cu o mână se dă ”circ”, iar cu alte zece, se fură ”mai rău decât în codru”!  Ce s-a întâmplat în ultimii 23 de ani, mă face să cred că totul a fost bine gândit şi pus la punct. Democrația trebuia implementată cu pipeta și condiționată, astfel ca România să devină o ţară în care toate resursele să nu-i mai aparţină, o ţară consumatoare, exportatoare de forţă de muncă şi un tampon geo-strategic ”de vreme rea”.

Să privim cu atenție spre ce s-a întâmplat când României i s-a ,,impus” să renunțe la a mai fi o țară cu economie proprie și doar o țară de consumatori, sub pretextul că numai astfel poate deveni un stat democratic, occidental. Guvernele lipsite de coloană vertebrală și ridicătorii de mână din Parlament au acceptat fără obiecţii, orice tip de propunere venită din afara intereselor țării, fericiţi că îţi pot face şi ei pofta -de a se înavuţi. În fapt, cine a permis, dacă nu guvernanţii, privatizările, concesiunile resurselor şi rezervelor strategice,  devalizările şi jaful generalizat din industrie, agricultură, turism, sistemul bancar, activitatea așa ziselor jocuri de ”într-ajutorare” de tip piramidal, care au dus la escrocarea a câtorva milioane de români?! Dar nu numai atât! Băncile s-au transformat din instituții bancare, de altfel cu un rol important în economia unei țări, în instituții de cămătărie. Astfel, alte milioane de familii au fost sărăcite total. Cămătăria băncilor -practicată și în prezent- nu ar fi fost posibilă dacă parlamentarii nu ar fi votat legile care să o și susțină. Așa cum au votat și pentru privatizarea zăcămintelor naturale, resurselor energetice… și dacă s-ar fi putut, am fi vândut nu numai munții, apele, pădurile, câmpiile, dar și integral Marea Neagră, unde rezervele de petrol au fost concesionate. Falimentarea României și umilirea românilor nu s-a făcut imediat, ci lent, chirurgical și extrem de dureros pentru fiecare român în parte.

Aceasta este realitatea în care se află țara astăzi. Există o țară a politicienilor fericiți și o țară sărăcită care a ”reușit” performanța de a ocupa ultimul loc în comunitatea Europeană. România nu mai are industrie, nu mai are agricultură, deoarece, iată, până şi legumele, fructele şi chiar florile din piață nu mai sunt românești!

Valorile morale la rândul lor, au fost și sunt tratate cu gregaritate sau dispreț. Ca scenariul să fie complet, nu a ajuns doar distrugerea economiei româneşti, trebuia ca România să fie şi îndatorată! Astfel, ţara are datorii de zeci de miliarde de euro, angajate de toate guvernele care s-au succedat la conducerea ei, datorii ce vor fi achitate de fiecare plătitor de taxe şi impozite din această țară. Pentru starea de faliment de care se apropie cu pași repezi România, nu a fost tras la răspundere în fața legii, niciun responsabil.  Sigur, fiecare român se întreabă ce este de făcut într-o astfel de situație? Însă, fără o reacție radicală a societăţii civile, lucrurile nu se vor schimba. Se impune o ”trezire din somnul cel de moarte” a românilor! Acum, până când nu este prea târziu, acum, când încă mai putem spera că viața de zi cu zi se poate schimba în bine! Doar o ,,deşteptare naţională” va putea forţa apariţia unei clase politice  responsabile şi a unei atitudini naţionale.

E timpul să sune … CEASUL!!!

Abonează-te la newsletter
Sign up here to get the latest news, updates and special offers delivered directly to your inbox.
You can unsubscribe at any time
Comentarii
Loading...