Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

De ce crede guvernul Ponta ca unui ciung îi poate crește mâna?

Într-un recent interviu televizat, premierul Victor Ponta a declarat că „guvernul nu produce locuri de muncă!” Oare chiar așa să fie?! Chiar și președinții consiliilor județene cât și primarii, împărtășesc aceiași opinie: nici ei nu pot produce locuri de muncă! Acest gen de afirmație poate intra în categoria prostie, ignoranță sau pur și simplu rea intenție?! Premierul ar trebui să știe că supraimpozitarea muncii, duce la scăderea locurilor de muncă; ar trebui să știe, că un cadru legislativ adecvat, duce la creșterea locurilor de muncă. Primarii și președinții consiliilor județene ar trebui să știe că prin decizii adecvate luate la nivel local, se poate crea un cadru legal, atractiv, pentru noi investiții și astfel putem vorbi de noi locuri de muncă. Premierul Victor Ponta este social-democrat și ar fi trebuit să știe că protecția socială autentică nu se poate face decât în cadrul unei economii puternice, într-o continuă dezvoltare și în niciun caz într-un sistem economic regresiv. Este absurd să se tot vorbească de criză economică atâta timp cât nu există legislație care să susțină creșterea economică. Iată, guvernul USL susținut de o armată de parlamentari, nu este capabil să genereze un cadru legislativ optim, cu o impozitare suportabilă, atât pentru cetățean cât și pentru inițiativa privată, care să ducă la creșterea consumului și la dezvoltarea societăților particulare.

Statul are nevoie de un buget mare, nu doar pentru a își satisface ,,poftele” sale ci şi pentru a-şi răsplăti clientela de partid și numărul mare al funcționarilor publici. Un stat care nu face decât să colecteze taxe și impozite, nu poate fi decât unul de tip…medieval. Este știut faptul că, statul de tip medieval este parazitar, nu servește interesului general, național, ci doar unor grupuri atent selectate, formate din așa zise elite conducătoare. S-a dovedit că un astfel de stat poate fi corupt și chiar de tip mafiot. Din păcate, acest fel de stat este susținut de guvernarea USL. Statul social, propovăduit de stânga democrată și de neoliberalismul social (PSD+PNL+PC) cât şi statul zis de dreapta PDL-ist, sau CDR-ist, ca dealtfel, niciun tip de formulă de guvernare  post-decembristă, nu a venit în sprijinul românilor. Pot spune că numărul mare al celor plătiți din bugetul statului a dus la o legislație aberantă, astfel încât, „funcționarul parazit” să își justifice postul. Spre exemplu, o persoană care suferă de un handicap sever, cum ar fi amputarea sau mutilarea unui membru, este obligată să se prezinte anual, în fața unei comisii medicale, care să constate dacă omului i-a crescut brațul sau piciorul amputat! Este absurd!!! Acesta este tipul de stat social-democrat și neoliberal-social care duce exercițiul guvernării în ridicol. Însă, pentru cei care cunosc sistemul de impozitare și taxare practicat în prezent, se știe că acesta este tot atât de aberant ca și exemplul de mai sus, şi în astfel de condiții ne mai întrebăm de ce sunt în România peste șase milioane de persoane care trăiesc sub pragul sărăciei?!

Statul român nu poate fi modernizat atâta timp cât legislația acestuia este una aberantă şi distructivă, cât timp plătește funcționari publici să verifice dacă unui ciung îi crește mâna, cât timp impozitează venituri provenite din activități individuale la același nivel cu cel al unui Cazino, și cât timp practică dubla, tripla impozitare pentru aceeași activitate. Să nu mai amintesc de un lucru pe care l-am mai spus, și anume, că din 2.000 de lei, munca prestată lunar, statul colectează în mod direct şi indirect, peste 75%, altfel spus, un muncitor lucrează 9 luni pentru stat şi doar 3 luni pentru el! Și în acest caz ne întrebăm: oare ce face statul cu banii noştri? Se știe care este calitatea serviiilor publice din sănătate, învățământ, siguranță publică, justiţie, cultură, administraţie, etc… Se știe care este nivelul investițiilor pe care le face statul. Şi totuşi, unde sunt banii? Concluzia este clara: STATUL în forma actuală, nu poate genera nici modernizarea României,  nici prosperitatea românilor! Atunci zic, să lase economia să funcționeze, să nu îl jecmănească pe salariat, să-i stimuleze pe cei cu iniţiativă, să nu-l pună pe cel necăjit ca an de an să se prezinte în fața unei comisii „de savanți” care să stabilească dacă i-a crescut sau nu, membrul…amputat! Să nu vadă  oare politicul că România este bolnavă, că vindecarea acesteia constă în reforma radicală a statului cu o legislație adecvată, cu un nivel de taxare și impozitare rezonabil, cu instituţii care să lucreze pentru şi în interesul românilor?! O legislație adecvată duce la creșterea numărului de locuri de muncă și implicit la creștere economică! Este grav şi totuşi de neînţeles, cum aceşti politicieni, care nu anual, ci din 4 în 4 ani, trec prin faţa unei „comisii naţionale”, de milioane de români, şi nimeni nu constatată că aceştia sunt… orbi şi surzi!

Români, când se vor prezenta din nou la „comisie”, să fim mai atenţi!

Abonează-te la newsletter
Sign up here to get the latest news, updates and special offers delivered directly to your inbox.
You can unsubscribe at any time
Comentarii
Loading...