MRU considera regionalizarea un proiect propagandistic al USL

Prezent la Tîrgu-Mureş pentru a susţine conferinţa cu tema “Sufletul Europei” la Universitatea “Petru Maior” fostul premier al României, Mihai Răzvan Ungureanu, a declarat presei că din punctul său de vedere proiectul regionalizării este unul “propagandistic” şi că realizarea sa nu poate fi făcută printr-o asumare a răspunderii Guvernului.

“Principial, regionalizarea în momentul de faţă este mai curând un proiect propagandistic al USL şi mult mai puţin un proiect real. Sunt câteva chestiuni de care ar trebui să fim cu toţii conştienţi, în primul rând că regionalizarea este necesară principial nu se poate face în momentul în care ai buzunarul gol. Iar bugetul statului este practic adus la zero în momentul de faţă. Regionalizarea este o etapă importantă în reforma structurală a statului, este un proces care nu se încheie într-o zi şi nu poate fi definit printr-o simplă asumare de răspundere şi ale cărui consecinţe se văd în ani de zile. Cred că regionalizarea trebuie să ţină cont de polii de dezvoltare urbană,  trebuie să ţină cont de felul în care sunt definite zonele metropolitane, pentru care există deja o lege referitoare la Bucureşti în momentul de faţă, cred că într-un proiect de regionalizare bine făcut, bine construit nu încap calcule de genul ’un oraş, da, alt oraş trebuie să moară’”, a spus acesta.

Întrebat dacă vede Ţinutul Secuiesc ca o regiune de sine stătătoare acesta a spus că “eu văd în primul rând regionalizarea ca o şansă de progres, nu ca o şansă de regres sau de conservare a sărăciei” .

Comments

comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.