Mihai Razvan Ungureanu despre intrarea PDL si UDMR in Alianta “DA”: “credem ca pana la toamna maturitatea si viziunea vor birui”

Fostul premier al României, Mihai Răzvan Ungureanu, în prezent preşedinte al partidului Forţa Civică şi copreşedinte al Alianţei „Dreptate şi Adevăr”, s-a aflat vineri, în Sălaj. Copreşedintele „DA” spune că aşteaptă în alianţă şi PDL-ul şi UDMR-ul, cu care a început discuţiile în acest sens, un răspuns fiind aşteptat până la toamnă, potrivit Adevarul. „Credem că până la toamnă, maturitatea şi viziunea vor birui. Vom afla cum se raportează celelalte partide de dreapta la principiul «Unirea face puterea»”.

Cu o dreaptă unită în Alianţa „DA”, Mihai Răzvan Ungureanu mizează pe o ţintă de 15 de mandate de europarlamentar din cele 33 pe care le va avea România. În actuala formulă, în care din aliaţă fac parte doar Forţa Civică şi Partidul Naţional Ţărănesc Creştin şi Democrat, Ungureanu spune că o ţintă realistă ar fi de minimum două – trei mandate.

Mihai Răzvan Ungureanu s-a referit, în discuţia cu reprezentanţii mass media, şi la problemele economiei româneşti şi la guvernarea USL, punctând câteva dintre aspectele pe care el le consideră mai grave. „Este pentru prima dată în ultimii 23 de ani când sunt suprataxate absolut toate mijloacele de producţie.Nici Ceauşescu n-ar fi putut-o face atât de bine”, a exemplificat el, apreciind că „devine un act de eroism, de mare curaj, să îţi deschizi o firmă în România”. Ungureanu spune că a aflat, într-o vizită similară făcută zilele trecute la Arad, că în oraşul de pe Mureş „două firme «mor» în fiecare oră. Iar cifra este reprezentantivă pentru toată ţara”.

Fostul premier a anunţat că în primele trei luni din acest an a fost realizat aproximativ 30 la sutăd in deficitul bugetar convenit cu FMI, ceea ce va însemna o depăşire a ţintei de deficit ce va aduce după sine – spune el – o rectificare bugetară negativă, banii urmând să fie recuperaţi de la educaţie şi sănătate.

Comments

comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.