Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

PSD: Cinematografele Astra și Popular și clădirea Bancorex, date unor firme de casă ale primarului?

BancorexConsilierul local PSD Răzvan Popa a anunțat că a făcut astăzi o solicitare în baza Legii 544 (accesul liber la informațiile publice) să i se pună la dispoziție contractele de închiriere pentru cinematograful Astra și pentru clădirea fostului Bancorex (de la intersecția Republicii cu Michael Weiss).

La rândul lui, consilierul local Tudor Duțu (PSD) spune că a avut loc o licitație prin care firmele care au câștigat ar fi trebuit să facă anumite investiții, dar PSD-iștii sunt convinși că nu se vor realiza aceste investiții și că nu au fost respectate toate procedurile legale.

„Culmea și surprinzător, s-au primit și Autorizațiile de Construcție extrem de repede și autorizatiile de la cultură foarte repede, deși toată lumea știe cat de greu se obtin aceste acize. Cinematograful Astra știm că a fost preluat de firma Magic Sky din București. Obligația chiriașului este să investească 2 milioane de euro, conform autorizației de construcție. Licitația a fost acum o lună și jumătate. Faptul că nu s-a făcut nimic public, nu ni s-a spus nici măcar nouă, consilierilor locali. În aceeași situație este și cinematograful Popular. Bănuim că valoarea investiției va fi suportată din chirie. Consiliul Local a fost de acord acum trei luni ca spațiile respective să fie închiriate…”

Fostul viceprimar Popa spune că, având în vedere cele prezentate mai sus, spune că vrea să se facă o verificare asupra modului cum s-a derulat această procedură pentru că există suspiciunea că imobilele au fost preluate de firme de casă ale primarului: „Vom cere tuturor instituțiilor competente dacă toate lucrurile au fost făcute și au fost respectate termenele legale”.

Abonează-te la newsletter
Sign up here to get the latest news, updates and special offers delivered directly to your inbox.
You can unsubscribe at any time
Comentarii
Loading...