Cupa Pollus in gastronomie – Cluj Napoca 2014

Desfasurată pe parcursul a 3 zile, in perioada 12-14 septembrie 2014, Cupa Polus in Gastronomie Cluj Napoca 2014 mi-a adus una dintre cele mai frumoase realizari pe plan gastronomic. România, Israel, Serbia, Azerbaijan, Cipru, Japonia, Finlanda, Elvetia, Croatia, Anglia sunt cateva dintre tarile participante.

Am participat pentru prima data – singur – la Clasa Cooking Live – Bucătărie caldă secțiunea Profesioniști, probele pasăre și pește. Munca mea de peste 2 ani de zile a fost incununata de succesul mult asteptat . Doua medalii de aur si clasarea pe primul loc la ambele probe.
Piept de rată cu piure de țelină și morcov, ananas la grill si sos de piersica – proba Pasăre
Lup de mare umplut cu legume, măsline și feta cu risotto cu alune si nuci, sos de rodie si pesto de pătrunjel și migdale – proba Pește

Gandurile mele s-au indreptat , la festivitatea de premiere, catre cei doi mentori ai mei – Tataru Ciprian si Manolis Stratos, cărora le dedic din suflet medaliile de aur cucerite.
Participarea , impreuna cu prietenul si coechipierul Berar Sorin la proba de Mediu Traditional , mi-a mai adus clasarea pe locul 1 la aceasta proba, medalie de aur si Cupa secțiunii Meniu Traditional.
Am prezentat un meniu traditional de nunta din zona Ilva Mare – Năsăud : anteu – țâpău ( placinta cu branza sarata, ceapa si marar ) meniu principal – tocăniță de miel , desert – cozonac cu nuca , in varianta clasica si in varianta cu influentele austro-ungare coborate pe valea Ilvei dinspre Bucovina de Nord – RosenKrantz .

Portofoliul de medalii a fost intregit de aprecierea Organizatia Somelierilor Din Romania, de la care am primit medalia de argint si locul 2 la proba Asocierea preparatelor cu vinurile !
Emotiile revederii cu colegii din A.C.E.E.A. au facut pachetul complet. Ne pregatim pentru Festivalul sarmalelor si cârnaților de la Beckescaba 2014 .

Foto – Cosmin NEAG

This slideshow requires JavaScript.

Adrian NEAG – membru ACEEA – corespondent Gazeta Brasovului

 

Comments

comments

Leave a Reply