Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

Toamna ”acoperiților”.

Toamnă lungă și frumoasă. Toamnă acoperită integral de o declarație în stilul  băsescian, despre candidați, candidate, servicii și ”ofițeri acoperiți”. Despre care spune că va da amănunte de faţă cu toată presa, precizând că nu are nicio informaţie de la serviciile secrete şi că, dacă, totuşi, printre candidaţi există un domn care a avut în trecutul lui un astfel de lucru, acest lucru trebuie recunoscut. Zi zău!

Și iese el la ceas de seară să ne dea subiect. De parcă nu aveam destule. Că cică unul dintre candidați ar fi sau ar fi fost ”ofițer acoperit” al unui anume serviciu de informații. Ei și? Ăștia sunt peste tot, nu au inventat doar ieri conceptul. Ofițerii sub acoperire sunt peste tot : în presă, în spitale, în industrie, în ministere. Și prin alte locuri. Este unul care face taximetrie. Și la biserici sunt, nu știu dacă printre gropari, dar sunt!

După hăhăiala prezidențială, apar geniile presei și își dau cu prepuțul gândirii: Ponta este și drege. Iohannis ar putea fi, dar sigur al unei agenturi străine. O fi al BND-ului? Atunci îi schimbăm numele. În JohanniSS! Hmmm… Vadim al cui dreacu o fi? Cred că e a lui Moromete, că are și Moromete ăsta pe Cocoșilă analistul de buștean. Din Poiana lui Iocan.

Și în presă sunt. Este normal. Ziariști sunt agenți de influență, vectori și formatori de opinie. Este normal să plantezi în presă lucrători. Tendințele, opiniile și eventualele intenții trebuie aflate din timp. Altfel, apare un pulifrici care se crede mare ziarist și ”te prinde cu chiloții jos”. Cum a apărut Turcescu. Care Turcescu, prin subiectele lansate, discutate, probate și justificate a cam prins pe unii ”grei”.

Și după ce se schizoiră tăți cu spionită, apare Turcescu care pune pe blog o mărturisire. Că este ”acoperit”. Mamă, ce subiect! Demiurgii presei și banaliștii se întrec în supozitoare mentale cum și că! Șantaj, presiune, căință? Hai bre, luați cu sictir! Toți vă întreceți în lansare de fumigene, mai ceva ca la discotecă.

Turcescu șantajat? El, care a deschis o cutie a Pandorei, o mană cerească pentru DNA? Care a avut cojones să scrie despre subiecte precum ”Filiera Elvețiană”, Co-NAS, Grivco SA-Voiculescu, despre întreaga Famiglie a Antenelor?

Eu unul, nu cred. Turcescu ”Mărturisitorul” are alte calcule. Nu îmi dau cu părerea, că nu sunt specialist. Pot să ”mărturisesc”doar atât:

  • nu cred că Turcescu a fost lucrător al serviciilor.
  • sunt sigur că în industria media/presă/audiovizual operează lucrători sub acoperire ai serviciilor. Chiar și în Brașov.
  • serviciile sunt prea multe și se calcă pe picioare. Si își cam depășesc atribuțiile.

În rest ce să mai spun? Că și Putin a fost ”lucrător” și acum este un mic Președinte? Si? Mie îmi place Putin. Și activitatea lui Eugen Cristescu mi-a plăcut. Săracul, când  vede ce a ajuns SSI-ul, cred că se răsucește în mormânt și îl zgârie pe oase glonțul rusesc.

Este o toamnă frumoasă, cu sau fără acoperiți. Si vorba unui prieten : ”ascuțim brișca, să taie bine, întai îi lăsăm să sară, că noi nu pornim așa, cu motorul neincalzit!”

Alexandru Petrescu

Abonează-te la newsletter
Sign up here to get the latest news, updates and special offers delivered directly to your inbox.
You can unsubscribe at any time
Comentarii
Loading...