Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

Hrebenciuc către Adam: „Suntem în plin război cu Romsilva! Sută la sută fac ordine. Urât!“

hrebenciu-adamPotrivit unor documente din ancheta procurorilor, obţinute de Mediafax, Viorel Hrebenciuc s-ar fi implicat în soluţionarea retrocedării unei suprafeţe de 43.000 de hectare de teren forestier, pentru care ar fi fost făcută o contestaţie de către Romsilva, având în acest sens şi sprijinul deputatuluiIoan Adam.

Anchetatorii au probe din care ar rezulta faptul că Viorel Hrebenciuc l-ar fi abordat pe directorul general al Romsilva, Adam Crăciunescu, prin intermediul senatorului Ilie Sârbu, despre care afirmă că a ar fi o “persoană cu foarte mare influenţă asupra directorului RNP Romsilva”.

În 1 decembrie 2013, deputatul Ioan Adam, nemulţumit de demersurile făcute de funcţionari ai Romsilva, privind contestaţia formulată la instanţă, i-ar fi trimis lui Dan Bengescu un SMS în care a scris: “Vă rog nu vă mai lăsaţi călcaţi în picioare de com. jud. Bacău şi Ghelase care au cerut strămutarea în 27 nov. Asta întrece orice închipuire, iar prietenul tău (Hrebenciuc Viorel – n.a.) a fost în mod grosolan păcălit. Sunt curios ce reacţie va avea când îi vei spune ptr. că în acest sens şi-a dat cuvântul, far iată bomba”.

Potrivit anchetatorilor, din acest sms ar rezulta că Ioan Adam îi cerea lui Bengescu să ia atitudine faţă de demersurile Romsilva şi să îi transmită lui Hrebenciuc că “funcţionari publici, cu care a discutat despre necesitatea urgentării punerii în posesie pentru cele 43.000 de hectare, l-au păcălit”, în sensul că ei fac demersuri în continuare în instanţă pentru a bloca executarea, în loc să aibă “atitudine non combat”, cum i-au promis deputatului.

Adam i-ar mai fi transmis lui Bengescu că Hrebenciuc şi-ar fi “dat cuvântul” că va rezolva problema şi îi va determina pe cei de la Romsilva “să nu mai apere pădurile statului” şi practic să lase ca ceea ce s-a dat prin hotărârile judecătoreşti să se execute, “să împartă banii şi gata”, potrivit documentelor citate.

În aceeaşi zi, Viorel Hrebenciuc, anunţat de Bengescu despre cele comunicate prin sms de Ioan Adam, contactează un funcţionar de la Consiliul Judeţean Bacău – Comisia judeţeană de aplicare a legilor proprietăţii, căruia îi solicită informaţii despre demersurile făcute de această instituţie cu privire la procesele civile privind solicitările lui Paltin – Sturdza. Funcţionarul şi-ar fi cerut scuze pentru situaţia prezentată şi i-ar fi spus lui Hrebenciuc că cererea a fost iniţiată de Romsilva.

În continuare, Viorel Hrebenciuc i-ar fi transmis lui Ioan Adam: “Suntem în plin război cu Romsilva! Nu-i mai cred! Vom câştiga 100%!” şi “Sută la sută fac ordine. Urât. O să le placă la toţi. O să vezi”.

În documentele anchetatorilor se mai arată că, din convorbirile telefonice purtate de către Ioan Adam, Dan Bengescu şi Viorel Hrebenciuc rezultă că aceştia au menţionat de mai multe ori şi numele lui Constantin Dorian Pocovnicu, prefectul judeţului Bacău şi preşedintele Comisiei de fond funciar Bacău.

Abonează-te la newsletter
Sign up here to get the latest news, updates and special offers delivered directly to your inbox.
You can unsubscribe at any time
Comentarii
Loading...