Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

Prefectul l-a suspendat din funcție pe președintele Consiliului Județean Brașov

Aristotel CancescuPrefectul Romer Ambrus Sandor Mihaly a emis astăzi un ordin prin care l-a suspendat din funcția de președinte al Consiliului Județean Brașov pe Aristotel Căncescu, după ce au primit înștiințare de la Înalta Curte de Casație și Justiție că acesta a fost arestat preventiv pentru o perioadă de 30 de zile.

Ambrus a mai spus că, în cazul în care instanţa va decide prelungirea arestului preventiv în cazul lui Aristotel Căncescu, Prefectura va primi o nouă comunicare şi va transmite un nou ordin de prefect.

Mai mult, această chestiune a declanșat o veritabilă furtună în mediul politic brașovean. Partidele politice deja se luptă acerb pentru obținerea interimară a funcției de șef al administrației publice județene. Ședința de plen pentru stabilirea unui președinte interimar a fost convocată pentru ziua de mâine, la ora 10.00, fiind o şedinţă de îndată.

Conform surselor newsbv.ro, una dintre variante este schimbarea celor doi vicepreședinți aflați în funcție, Mihai Popa (PSD) și Mihai Pascu (PC). O parte din liberali sunt alături de PSD, pentru schimbarea lui Pascu, ceilalți forțează alături de PDL numirea altor vicepreședinți.

În schimb, PSD vizează funcția de președinte, pentru Mihai Popa. Negocierile finale ar putea aduce ca rezultat președinte PSD, secondat de doi vicepreședinți, unul de la PNL (Claudiu Coman sau Claudiu Cornea) și unul de la PDL (Mihail Veștea, Adrian Gabor, Aurelian Danu sau Ionel Fiundra).

O altă variantă este aceea ca plenul Consiliului Județean Brașov să perpetueze situația din prezent, până după alegeri,respectiv să prelungească delegarea de atribuții ca principal ordonator de credit pentru Mihai Popa, iar Pascu să rămână vicepreședinte, o decizie politică urmând să fie luată după aflarea rezultatului alegerilor.

Abonează-te la newsletter
Sign up here to get the latest news, updates and special offers delivered directly to your inbox.
You can unsubscribe at any time
Comentarii
Loading...