Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

Gladiatorii din Dealul Arsenalului

Au trecut și alegerile prezidențiale. Un război total în care s-au folosit toate armele politice, convenenționale sau nu. Învinși sau învingători, cele trei tabere implicate se reașează. Apoi au început ”jocurile romane”. Cezarii politici românești au aruncat în arenă gladiatorii. Pentru că vulgul voia sânge și vulgul trebuia mulțumit. Cu sau fără voia lor, Cezarii au trecut la treabă.  Au   acceptat toate cerințele ”gărzii praetoriene”! Și au dat drumul la ”măcel”.

Senatori, deputați, foști sau actuali miniștri. Acuzații de corupție, neglijentă și abuz în serviciu. Nume mai mult sau mai puțin cunoscute. Membri ai gărzii chiar! Dar toți, oameni cu greutate, cu averi acumulate prin furt, înșelăciune și deturnare. Oameni pregătiți să predea averea și posturile politice urmașilor lor. Pentru că în România avem deja o casta a familiilor politice.

Am urmărit declarațiile unui idiot cu gușă, care transpirat tot și cu un morcov mare în cur, spunea: ieri am sacrificat un miel. Azi sacrificăm doi elefanți! Transpiratul, se gândea probabil că se ajunge și la el? Posibil. Dar să confunzi tu elefanții și trompele lor cu năsucurile bine crescute ale armatei de pinocchio care au invadat Țara…

Un alt gladiator se smiorcăia de la tribună: după o viață la bară să pățesc eu așa ceva? Păi Maestre, asta face diferența! Bara! La care de fapt te-ai prostituat! Cu aroganța și nesimțirea ta celebră!

Toate întâmplările din ultimii doi ani mi-au adus aminte de o întâlnire cu un moșulică simpatic. La ceas de seară, moșulică, bine hrănit, după o masă copioasă si pentru mine prea mare, mi-a spus : băi copile, uite ce se va intâmpla : asta, asta asta. Am rânjit și m-am gândit că are probleme cu digestia de la mâncare. Dar nu, moșul se ținea bine. Mi-a văzut rânjetul si a zis : copile, până nu dăm noi cu busuiocul, nu se face nimic. Ține minte!  Al dracului moș, mi-a plăcut. Și cred că și lui de mine. Când am chef de noutăți îl sun și fugim la o masă. Moșul galant, nu m-a lăsat niciodată să plătesc. Și mi-a umplut și tolba de ”profetiile” lui. Ultima ”profeție” a fost despre ”scolile de gladiatori”. Și despre arenele locale. Pentru că pe lângă marea ”lanista” din Dealul Arsenalului se vor deschide altele mai mici. Locale. Care vor oferi un spectacol delicios. Rămâne de văzut  dacă ”garda praetoriană” va reuși să gestioneze situația.

Va fi interesant. Pentru că lucrurile nu se vor opri aici. Urmează Saturnaliile! Iar în loc de petreceri liniștite, în loc de sacrificarea unui porcușor împărțit cu prietenii și familia, vom asista la ”sacrificarea altor porci”. Unii lacomi, nesătui și permanent nemulțumiți. Trist este că asta provoacă bucurie. Că ”porcii” ne-au adus la limita noastră de jos, ne-au făcut să ne bucurăm de necazul lor. Dar, după faptă și răsplată! Dacă vor ajunge în pușcării nu este suficient! Eu o să mă bucur când vor fi recuperați și banii furați, delapidați. Când șpăgile se vor duce la buget. Când sechestrul asiguratoriu se va transforma în valorificare, până la recuperarea ultimului bănuț!

Așa că ”porcilor”, eu vă urez: să pușcăriați bine!

Alexandru Petrescu

Abonează-te la newsletter
Sign up here to get the latest news, updates and special offers delivered directly to your inbox.
You can unsubscribe at any time
Comentarii
Loading...