Nevasta lui Adam va fi judecată de CSM pentru exercitarea profesiei cu rea-credinţă

Roxana Adam - DNASoţia deputatului PSD Ioan Adam, magistratul Anca Roxana Adam, de la Tribunalul Braşov, se va afla, astăzi, în faţa Secţiei pentru judecători a CSM pentru a răspunde acuzaţiei de exercitare a profesiei cu rea-credinţă.

Soţia deputatului PSD Ioan ADAM, arestat în dosarul retrocedării unei păduri din judeţul Bacău, alături de Viorel şi Andrei Hrebenciuc, a fost verificată de inspecţia judiciară care a înaintat secţiei disciplinare pentru judecători un raport ce urmează să fie analizat în prezenţa magistratului. Inspecţia judiciară a fost sesizată pe 15 octombrie, ca urmare a informaţiilor făcute publice în timpul investigaţiei DNA Braşov. Judecătoarea Adam ar fi declarat, în timpul anchetei, că soţul ei suporta din proprii săi bani cheltuielile de judecată în dosarele de retrocedări anchetat de DNA.
Potrivit legii, „există rea-credinţă atunci când judecătorul sau procurorul încalcă cu ştiinţă normele de drept material ori procesual, urmărind sau acceptând vătămarea unei persoane”.
În declaraţia de avere, Roxana Adam a susţinut că ştie că soţul ei deţine numeroase proprietăţi, depozite bancare şi investiţii, dar că nu are cunoştinţe despre situaţia averii acestuia. Judecătorea, în schimb, este un proprietarul modest al unui apartament în Braşov, deţine bijuterii de 85.000 de lei, depozite de 225.000 de euro şi datorii de 4.500 de euro. Soţul judecătoarei, avocatul-deputat Ioan Adam, a fost arestat preventiv de ICCJ, în urma avizului pozitiv dat de Parlament, fiind suspendat ulterior şi din funcţia de la PSD.

Comments

comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.