Sanctuarul urşilor din Zărneşti – vedetă pe Discovery Channel de 1 decembrie

libearty-bear-sanctuaryCu ocazia Zilei Naţionale a României, Discovery Channel vine cu o grilă specială de programe, difuzând episoade filmate în România ale unora dintre cele mai cunoscute emisiuni. Episoade speciale din Sanctuarul urşilor, Tehnici esenţiale de supravieţuire, Supravieţuire în doi şi Supravieţuire extremă cu Ed Stafford aduc în prim plan poveşti fascinante despre România.

Ţinutul lui Dracula, Transilvania, urşii bruni, labirintul de peşteri întunecate şi stâncile periculoase din Munţii Carpaţi sunt doar câteva dintre atracţiile care i-au fascinat pe producătorii unora dintre cele mai cunoscute emisiuni difuzate pe Discovery Channel. Vedete precum Bear Grylls sau Ed Stafford au explorat diverse zone ale ţării, demonstrând că România are ţinuturi sălbatice, ce reprezintă o adevărată provocare chiar şi pentru cei mai curajoşi experţi în supravieţuire.
Urşii de la Zărneşti vor deschide ziua pe Discovery Channel. Emisiunea urmăreşte povestea urşilor bruni care trăiesc în cel mai mare adăpost din lume. Inaugurat în 2007, uriaşul spaţiu de 70 hectare este situat în Zărneşti, la poalele Munţilor Carpaţi şi adăposteşte în jur de 40 de urşi bruni, salvaţi din captivitate de pe teritoriul întregii ţări. Adăpostul este un proiect realizat în parteneriat de către WSPA (World Society for the Protection of Animals), organizaţia „Milioane de Prieteni” şi Primăria din Zărneşti, care a donat terenul pe care se întinde adăpostul. Camerele de filmat îi urmăresc pe ofiţerii WSPA, care colaborează cu autorităţile române în raiduri şi misiuni de salvare, mutând urşii în adăpostul din Zărneşti.

Ovidiu Vrânceanu-BizBrașov

Articole din aceeași categorie:

Comments

comments

Leave a Reply