Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

Expoziție de broderie săsească, de marți la Muzeul de Etnografie

broderieMuzeul de Etnografie Brașov vă invită la vernisajul expoziției „Broderie săsească din colecția Szöcs Karoly”, care va avea loc marți, 2 decembrie 2014, ora 12.00, la sediul muzeului din B-dul Eroilor 21 A.
Cu acest prilej Muzeul de Etnografie Brașov îl aniversează pe cunoscutul colecționar transilvănean Karoly Szöcs, cu ocazia împlinirii vârstei de 80 de ani.
De zeci de ani el s-a aflat aproape de muzeele brașovene fiind un colaborator valoros care a influențat dezvoltarea ulterioară a acestor instituții.
Expoziția se dorește a fi un omagiu și o recunoaștere publică a colecționarului autentic, unic și valoros.
Colecția sa cuprinde sute de piese de sticlă, ceramică, mobiler pictat săsesc, căni și farfurii din cositor, faianță și textile artistice, datând din secolele XVIII-XIX.
Din acest tezaur personal, muzeul prezintă în această expoziție aniversară colecția de broderie săsescă, adevărate capodopere ale patrimoniului textil din Transilvania.
Sunt expuse broderii artistice săsești care au făcut parte din structura interiorului de locuit dar și piese de costum purtate de săsoaicele din zona de sud-est a Transilvaniei.

Abonează-te la newsletter
Sign up here to get the latest news, updates and special offers delivered directly to your inbox.
You can unsubscribe at any time
Comentarii
Loading...