Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

Ion Diniță va fi cercetat în continuare în libertate, sub control judiciar

dinita

Judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție au respins marți contestația DNA și au decis ca deputatul Ion Diniță să fie cercetat în continuare în libertate sub control judiciar, hotărârea instanței fiind definitivă.

Instanța supremă a respins atât o contestație a DNA, cât și o cerere a lui Diniță prin care acesta solicita să fie revocat controlul judiciar.

Deputatul Ion Diniță este acuzat de săvârșirea infracțiunilor de dare de mită și complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în dosarul de corupție al președintelui CJ Brașov, Aristotel Căncescu.

Potrivit documentelor de la dosar, firma Gotic SA Brașov, unde Ion Diniță era director general, a primit de la CJ Brașov contracte din bani publici cu încălcarea normelor legale, prejudiciul fiind de peste 7 milioane euro.

Astfel, în perioada 2006-2007, în urma desfășurării procedurilor de achiziție publică — licitație deschisă, Consiliul Județean Brașov, reprezentat de Aristotel Căncescu, a încheiat două contracte cu societatea comercială Gotic SA Brașov, declarată câștigătoare a licitațiilor, reprezentată de Ion Diniță.

În același dosar a fost pus sub acuzare și administratorul public al CJ Brașov, Radu Ispas.

DNA susține că, în perioada noiembrie 2006 — noiembrie 2014, președintele CJ Brașov a desfășurat “o activitate infracțională vastă” în legătură cu gestionarea bugetului instituției și în special cu activitatea de achiziții publice, favorizând două firme “de casă”, de la care primea în schimb mită.

Anchetatorii susțin că el s-a folosit de ajutorul altor suspecți, dar în special de cel al lui Radu Ispas, în interes propriu și al firmelor SC Gotic SA și SC Ramb Sistem SRL.

Abonează-te la newsletter
Sign up here to get the latest news, updates and special offers delivered directly to your inbox.
You can unsubscribe at any time
Comentarii
Loading...