Primăria a dat bani în plus pentru iluminat, spații verzi și Tetkron, la ultima rectificare bugetară

Consiliul Local BrasovLa rectificare bugetului Brașovului aprobată la finele săptămânii trecute, de la unele capitole s-au tăiat fonduri, ținând cont că s-au făcut economii, însă unele capitole au avut nevoie de alocări suplimentare. Astfel, prin redistribuirea de la alte capitole s-au alocat 3,76 de milioane de lei în plus pentru reparaţii curente şi întreţinerea sistemului de iluminat public. Și pentru întreţinerea grădinilor publice, a parcurilor și zonelor verzi s-au mai alocat în plus alte 250.000 de lei.

Totodată, Consiliul Local Brașov a decis majorarea cu 2,62 milioane de lei a subvenției alocate distribuitorului de energie termică Tetkron pentru plata deconturilor pe luna noiembrie şi parţial  luna decembrie. Au fost însă diminuate creditele bugetare pentru investiţii la Tetkron cu suma de 1,95 milioane de lei, bani alocați inițial pentru reabilitarea reţelelor de distribuţie din cartierul Noua, dar şi pentru racordarea de consumatori noi la sistemul centralizat de termoficare.

De cealaltă parte, economii au fost făcute de unitățile școlare din Brașov. Astfel, urmare a disponibilizărilor propuse de către unele unităţi de învăţământ s-a repartizat suma de 222.000 lei pentru achiziţia materialelor cu caracter funcţional la cele 29 de grădiniţe de pe raza municipiului Braşov.

Mai puțini bani s-au cheltuit și pentru întreţinerea şi repararea intersecţiilor semaforizate, suna alocată inițial fiind diminuată cu 150.000 de lei. Alte 129.000 de lei au fost retrase fiindcă nu au fost utilizate pentru plata apelor pluviale colectate de pe domeniul public, iar o economie de 50.000 de lei s-a făcut și la reparația fântânilor arteziene. Cei mai mulți bani economiști, respectiv un milion de lei, au fost la deszăpezire, ca urmare a faptului că primele luni de iarnă din acest an au fost mai blânde.

Comments

comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.