Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

Voronin, DA, Băsescu, NU!

eduard_huidanCurtea Europeană pentru Drepturile Omului de la Strasbourg a sancționat Moldova într-o speță care ne-ar interesa și pe noi, mai ales pe fostul Coabitant Popcorn și partidul său…Astfel, CEDO a stabilit – în premieră! – la o sesizare a fostei opoziții,  că un președinte, în cauză fiind partenerul de pahar al lui Băsescu, Vladimir Voronin, NU POATE BENEFICIA DE IMUNITATE DEPLINĂ! Și, atenție, sesizarea se referea la o acuzație de …calomnie!

Or, la Băsescu imunitatea DEPLINĂ, acordată de sluga sa, procurorul cadorisit apoi cu calitatea de judecător la Curtea Constituțională, deci IMUN pe 9 (nouă) ani, ”celebrul”  MORAR, a funcționat de la Dosarul Flota, trecînd prin Mihăileanu etc. etc., pînă la gravele derapaje cu iz penal,  greu de ”inventariat”…

Sigur, s-ar  putea spune că la Băsescu ar fi fost aplicată – vezi imixtiunile grave, ale UE, Comisiei Europene, SUA ș.a.  într-o problemă internă a României după referendumul în care 7,4 milioane de votanți l-au trimis la culcare –  dubla măsură.

Cred însă că TREBUIA încercat! Problema  rămîne cea a politicienilor  noștri, emasculați, fricoși, gata de orice compromisuri, șantajabili și lipsiți de cultură politică, juridică etc.

Moldovenii, iată, au dat o lecție! De care va trebui să țină seama și Iohannis…Și mai ales cei care cred că ei  l-au făcut președinte și care vor încerca să-l împingă în situații…”delicate”, inclusiv de încălcare a prevederilor Constituției. Cît despre Băsescu, iată, a scăpat, deocamdată. După 21 decembrie însă se poate face dreptate pînă la capăt. Dacă va fi voință… Și putirință…

Eduard HUIDAN

Abonează-te la newsletter
Sign up here to get the latest news, updates and special offers delivered directly to your inbox.
You can unsubscribe at any time
Comentarii
Loading...