Actualul purtător de cuvânt al președintelui ales Klaus Iohannis, fost jurnalist BBC

tatiana-bPreședintele ales al României, dl. Klaus Iohannis, mi-a propus să-i fiu purtător de cuvânt și consilier de comunicare. Sunt onorată că s-a gândit la mine. Las deoparte cartea pe care mă apucasem s-o scriu, și devin, așadar, din purtătoare de cuvinte, purtătoare de cuvânt.

Tatiana Niculescu Bran, fost jurnalist BBC și autor al mai multor volume de proză, va fi purtătorul de cuvânt al Administrației Prezidențiale Klaus Iohannis, după cum ea însăși a anunțat. Într- declarație pentru jurnalistan.ro, Tatiana Niculescu Bran a vorbit despre pasul pe care îl va face și despre viziunea asupra instituției purtătorului de cuvânt pe care o va aduce la Cotroceni.

“Instituția purtătorului de cuvânt pentru mine este mai puțin o funcție, cât o meserie pe care vreau s-o fac cât pot de bine. Președintele ales are de gând să schimbe mult comunicarea cu presa, creând un fel de centru de presă la Cotroceni, unde jurnaliștii să poată să se informeze și chiar să-și redacteze știrile pe loc”, spune Tatiana Niculescu Bran.

În ceea ce privește propriile așteptări, fostul jurnalist BBC mărturisește că nu așteaptă de la președinte “decât să fie așa cum este, dar sper ca eu să fiu la înălțimea așteptărilor lui. L-am votat în ambele tururi ca pe o șansă istorică a României și cred că va face istorie în multe feluri”.

Tatiana Niculescu Bran a absolvit Facultatea de Litere a Universității din București și Institutul European de Jurnalism de la Bruxelles. Între 1995 și 2004 a fost redactor la Radio BBC World Service, secția română de la Londra. Între 2004 și 2008 a condus biroul BBC World Service de la București.

În 2006 își face debutul în literatură, cu primul roman non-ficțional din literatura română, Spovedanie la Tanacu, urmat, în 2007, de Cartea Judecatorilor. Spovedanie la Tanacu a avut premiera de teatru la New York în 2007, în regia lui Andrei Șerban. Același volum a inspirat filmul Dupa dealuri (Beyond the Hills), în regia lui Cristian Mungiu, film dublu premiat la Festivalul de la Cannes 2012.

sursa: jurnalistan.ro

Comments

comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.