Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

Ponta: Astăzi finalizăm negocierile cu FMI. Dorim votul pe buget în Parlament pe 21 decembrie

Victor PontaPreşedintele PSD, Victor Ponta a declarat, luni, după şedinţa BPN, că în cursul zilei de luni, cel târziu marţi se vor finaliza negocierile cu FMI, pe tema bugetului de stat pe 2015, şi că PSD propune ca votul în Parlament să fie pe 21 decembrie,o dată cu jurământul lui Iohannis.

El a precizat că ”în cursul zilei de luni, marţi cel târziu, se vor finaliza negocierile cu partanerii internaţionali, Fondul Monetar Internaţional, Comisia Europeană şi Banca Mondială, pe liniile principale anunţate, şi anume un buget pe 2015 care să prevadă foarte clar că nu se adaugă niciun fel de taxă şi impozit şi că se acoperă toate măsurile de creştere economică şi protecţie socială anunţate deja, precum reducerea CAS, scutirea de impozit a profitului reinvestit”.

Aceste discuţii le avem azi şi mâine, iar bugetul va fi transmis cel mai probabil vineri dimineaţă, după ce finalizăm şi includem toate amănuntele tehnice, către Parlament. Dacă vineri dimineaţă pleacă către Parlament, în urma unei şedinţe speciale pe care o vom avea probabnil vineri la ora 9.00, Parlamentul are timpul necesar pentru a-şi îndeplini propriile proceduri de depunere a amendamentelor, dezbaterea în comisii şi adoptarea în plen”, a afirmat Ponta.

Potrivit preşedintelui PSD, ”calendarul pe care i îl propune rămâne să fie aprobat de conducerea Parlamentului. ” Propunem un vot final pe buget în ziua de 21 decembrie, zi în care oricum Parlamentul se reuneşte în şedinţă comună pentru depunerea jurământului de către preşedintele Klaus Iohannis”, a mai precizat Ponta.

Abonează-te la newsletter
Sign up here to get the latest news, updates and special offers delivered directly to your inbox.
You can unsubscribe at any time
Comentarii
Loading...