Presa românească se prostituează pe câteva sute de lei. Jurnaliștii adevărați sunt pe cale de dispariție. Vreau o campanie pentru educarea publicului

Robert FrunzescuÎn ultima vreme tot port discuții despre cum presa românească continuă fără nici o jenă să se prostitueze. Constat, tot mai mult, că publicul din România nu este educat și în mediul online cât și la TV primează știri care, din punctul meu de vedere, nu sunt de interes public. Chiar nu mă interesează că Andreea Tonciu s-a operat la nas și Bianca Drăgușanu s-a împăcat cu sacul de mușchi care prezintă meteo la un anume post de televiziune.

De ce publicul cere astfel de știri?! Poate pentru că așa a fost educat.

Pe zi ce trece cota de audiență e depășită de Mircea Badea, Măruță și Capatos în a cărui emisiune, două fete pe jumătate dezbrăcate își etalează bucile și silicoanele.

Am fost la teatru de curând și m-am îngrozit. Puțin public tânăr, majoritatea îmbrăcat în trening care spărgea semințe și vorbea la telefon în timpul spectacolului. Ar trebui să le amintească cineva că odată ce te respecți pe tine le arâți respectul cuvenit și celorlalți.

Consider necesară o educare a publicului cu ajutorul trusturilor care formează mass-media în România.

Personal, mă simt jignit atunci când văd la TV și în presa scrisă că două zile la rând primează o știre cu Oana Zăvoranu și nu una despre doi profesori care oferă meditații gratuite la sute de liceeni nevoiași care doresc să studieze medicina.

Nu! Nu mai vreau să aud ”asta se cere”și că ”asta aduce bani”! Vreau ca mass-media să înceapă educarea publicului, vreau ca mass-media să înceapă să transmită pentru publicul educat, vreau ca mass-media să transmită informații corecte, de interes public și mai vreau ca jurnaliștii să poată dezvălui informații din dosare fără să facă pușcărie.

Nu mai vreau să aud la știrile din sport despre fetele cu care umblă jucătorii naționalei de fotbal sau cu cine flirtează Sandra Izbașa. Mă interesează rezultatele obținute, nu viața lor privată.

Una dintre cele mai mari dorințe ale mele e ca, printre toate porcăriile care se vehiculează zilnic,oamenii să nu mai creadă articole precum cele prin care ni se transmitea că pământul va sta în beznă 6 zile sau aberațiile inventate de un preot adventist și realizator de emisiune.

Sunt puțini cei care știu de fotoactivistul Mugur Vârzariu care luptă pentru drepturile minorităților, despre campaniile de strângere de fonduri din această perioadă și despre faptul că pot suna la 112 pentru a verifica un transport de lemne.

Toți oamenii care se fac de râs pe youtube mai nou sunt invitați în emisiune la TV și sunt făcuți de râs dându-le speranța că ei fac ceea ce trebuie. De ce nu le spune nimeni că publicul nu îi apreciază, ba chiar râde de ei?! Așa cum nimeni nu îmi va spune mie, niciodată, că voi rămâne doar cu speranța de a schimba ceva.

Pentru că astăzi am dezbătut subiectul prejudecăților și am ajuns la concluzia că îți poate place culoarea roz și nu e musai să fii gay, pentru că trebuie să cerem ca presa să pornească o campanie prin care să educe publicul cititor sau oricare ar fi el și pentru că avem nevoie de oameni care să gândească nu de mase de manevră, îmi exprim întreaga îngrijorare față de evoluția presei din zilele noastre.

Cu respect pentru voi,

Robert Frunzescu

Articole din aceeași categorie:

Comments

comments

Leave a Reply