Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

Brașovul are oameni cu viitor în diplomație

Știm cu toți că Brașovul are motive mari de mândrie. Este incontestabil faptul că în timp, orașul de la poalele Tâmpei a oferit foarte mulți concurs diplomatioameni de mare valoare. Fără surprindere am aflat că o tânără jună a luat examenul la Concursul de admitere în Corpul diplomatic şi consular al României, după un frumos parcurs în carieră. Concursul a avut loc desigur, pe 23 noiembrie, duminica la o saptamana dupa al doilea tur al alegerilor prezidențiale.

Nită Luiza-listaEste vorba despre Niță Luiza Ramona.

Aceasta a avut primele contacte cu diplomația fiind angajată în cadrul MAE în perioada 2008-2009 , când a lucrat ca Secretar III la Reprezentanța Permanentă a României de pe lângă UE de la Bruxelles.(http://www.mae.ro/sites/default/files/file/DADI/2008/2009.6_DADI_Nita_Luiza_Ramona.pdf)

Tânăra diplomată se pare că  este fiica lui Constantin Niță, Ministrul Economiei în Guvernul Ponta (http://gov.ro/ro/guvernul/cabinetul-de-ministri/ministrul-economiei , http://www.mediafax.ro/economic/constantin-nita-are-doua-locuinte-12-terenuri-si-participatii-la-5-firme-3702008  – declarații aferente anului 2009!)

Suntem convinși pe deplin de faptul că nu este absolut nici o legătură între Miniștri Niță, Titus Corlățean și examenul junei diplomate. Doar este cunoscut faptul că aici, la Brașov, există un puternic nucleu de somități, care excelează în domeniile lor de activitate. Și în mod cert Dra.Luiza Ramona va excela în diplomație, datorită a cel puțin două considerente: exemplul personal al Micului Titulescu, plus faptul că din 649 de candidați au rămas deocamdată 190.

Este o performanță care desigur o va propulsa către un post de ambasador, cel puțin în China!

Comentarii
Loading...