Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

Ponta neagă diminuarea bugetului pentru DNA

Premierul Victor Ponta neagă că bugetul alocat procurorilor va fi scăzut în 2015. Ponta redă pe Facebook o serie de precizări ale Ministerului de Finanțe care susține că bugetul va fi chiar mărit în 2015.

“Ca urmare a comunicatului DNA cu privire la alocarea bugetului instituţiei pentru 2015, ministrul Darius Vâlcov a făcut câteva precizări pe care le reiau aici: Bugetul Ministerului Public va crește în 2015, nu va scădea (!), iar solicitările primite cu privire la bugetul DNA și DIICOT au fost primite, vor fi luate în calcul și se vor înregistra creșteri și la aceste instituții”, a scris Ponta.

Iată mai jos precizările de la finanțe:

Bugetul total al Ministerului Public în anul 2015 creşte, nu scade, acesta fiind de 707,88 milioane lei, adică în creştere cu 19,29 milioane lei faţă de cât a fost bugetul aprobat pentru anul 2014. Mai mult, Ministerul Finanțelor Publice a primit solicitările privind limitele de cheltuieli pentru anul 2015 din partea Ministerului Public, a luat act de ele, bugetul pentru anul 2015 al Ministerului Public şi, în mod automat, bugetele DNA si DIICOT, înregistând creşteri.

1. Pe site-ul Ministerului Finantelor Publice a fost postată pentru consultare, în data de 12.12.2014, sinteza bugetelor ordonatorilor principali de credite, filele distincte de buget pentru instituţiile aflate în subordinea acestora urmând a fi anexate proiectului de lege privind bugetul de stat pentru anul 2015, care va fi aprobat de Guvernul României şi trimis Parlamentului spre dezbatere.

2. Bugetul total al Ministerului Public în anul 2015 este 707,88 milioane lei, în creştere cu 19,29 milioane lei faţa de cât a fost bugetul aprobat pentru anul 2014. Pe parcursul anului 2014, conform legii bugetului de stat pentru anul 2014, la bugetul total al Ministerului Public s-a adăugat la cheltuielile de personal suma de 323 milioane, reprezentând plată de titluri executorii pentru personalul bugetar din cadrul Ministerului Public. Facem menţiunea că pe parcursul anului 2015, conform legii, bugetul Ministerului Public va fi suplimentat cu titluri executorii care vor fi plătite pe parcursul acestui an.

De asemenea, facem următoarele precizări cu privire la bugetul Ministerului Public pentru anul 2015: cheltuielile pentru investiții au crescut cu 39,48% fata de 2014, de la 14,22 milioane la 19,84 milioane; cheltuielile pentru bunuri servicii s-au diminuat cu 1,03% de la 70,72 milioane la 70 milioane lei; cheltuielile cu fonduri europene nerambursabile au crescut cu 41,72% de la 1,09 milioane la 1,54 milioane lei.

3. Menţionam că Ministerul Finantelor Publice a primit solicitările privind limitele de cheltuieli pentru anul 2015 din partea Ministerului Public şi a luat act de ele, bugetul pentru anul 2015 al Ministerului Public şi, în mod automat, bugetele DNA si DIICOT, înregistând creşteri.

Având în vedere importanţa bunei funcţionări a DNA și a DIICOT, interesul Ministerului Finanţelor Publice de a asigura resursele necesare acestor instituţii, precum şi pentru o informare publică transparenă şi clarificarea tutoror aspectelor, ministrul delegat pentru Buget va avea pe parcursul zilei de 12.12.2014 o întâlnire cu conducerea Ministerului Justiţiei şi Ministerului Public”, a mai scris Ponta pe pagina sa de Facebook.

Lista baronilor locali cu „probleme”

Condamnaţi
Constantin Nicolescu (PSD) – CJ Argeş (demisionat) (9,6 ani – sentinţa nu este definitivă)
Ioan Cândrea (PSD) – CJ Sibiu (1 an cu suspendare – sentinţa nu este definitivă)
Florin Ţurcanu (PNL) – CJ Botoşani ( 6 luni cu suspendare – sentinţa nu este definitivă)

Arestaţi preventiv
Cristinel Bîgiu (PSD) – CJ Buzău
Aristotel Căncescu (PNL) – CJ Braşov

Arestaţi la domiciliu
Adrian Duicu (PSD) CJ Mehedinţi
Mircea Moloţ (PNL) – CJ Hunedoara
Horia Uioreanu (PNL) – CJ Cluj (şi dat demisia)

Cercetaţi sub control judiciar
Titu Bojin (PSD) – CJ Timiş
Nicuşor Constantinescu (PSD) – CJ Constanţa
Mircea Cosma (PSD) – CJ Prahova

Trimişi în judecată
Liviu Dragnea (PSD) – fost preşedinte CJ Teleorman
Marian Oprişan (PSD) – CJ Vrancea
Gheorghe Bunea Stancu (PSD) – CJ Brăila (revocat)
Borboly Csaba (UDMR) – CJ Harghita
Horia Uioreanu (PNL) – CJ Cluj (şi-a dat demisia)

Urmăriţi penal
Ion Prioteasa (PSD) – CJ Dolj
Silviu Ciupercă (PSD) – CJ Ialomiţa
Paul Stănescu (PSD) – CJ Olt
Dragoş Benea (PSD) – CJ Bacău

Abonează-te la newsletter
Sign up here to get the latest news, updates and special offers delivered directly to your inbox.
You can unsubscribe at any time
Comentarii
Loading...