Pachetele de Revelion în hotelurile de lux din Braşov şi de pe Valea Prahovei s-au dat ca pâinea caldă

Hotelurile de lux de pe Valea Prahovei şi din Braşov, principalele destinaţii turistice ale românilor pe timp de iarnă, şi-au vândut aproape toate pachetele pregătite pentru Revelion, preţurile lor variind între 1.800 de lei şi 4.400 de lei de persoană pentru un sejur de cinci nopţi.
„De la începutul lui decembrie nu mai avem nicio cameră liberă pentru Revelion. Preţul pachetului a fost de 5.500 de lei pe cameră dublă (2.750 de lei de persoană – n.red.) pentru cinci nopţi de cazare, cu mic dejun inclus, cină festivă, brunch a doua zi şi acces la spa“, a spus Alexandra de la hotelul de cinci stele Ioana Hotels din Sinaia. Unitatea de cazare, care operează 24 de camere, a fost deschisă la începutul anului 2011, în urma unei investiţii de 10 mil. lei (circa 2,5 milioane de euro) realizată de compania NDI Grup Expert.
Pe Valea Prahovei şi în Braşov sunt aproape 23.000 de locuri de cazare în pensiuni, vile şi hoteluri. Doar în câteva hoteluri sunt însă camere clasificate la cinci stele. Printre hotelurile de cinci stele de la munte se numără Hotelul Aurelius din Poiana Braşov, Lux Garden din Azuga, Hotel Predeal Comfort Suites şi hotelul Aro din Braşov. „Nu mai sunt disponibile pachete de Revelion în camerele de cinci stele, s-au epuizat din octombrie. Tariful sejurului de cinci nopţi, cu mic dejun, cină festivă şi cină în alte două zile, a fost de 1.825 de lei de persoană sau 2.085 de lei în funcţie de meniul ales (loc în cameră dublă)“, a spus un reprezentant de la hotelul Aro Palace din Braşov, care are 236 de locuri la cinci stele.
Hotelul este deţinut de compania Aro Palace din Braşov, care mai operează unităţile Capitol (3 stele), Corona (2 stele), Postăvarul şi Aro Sport (1 stea). Proprietarii Aro Palace sunt SIF Transilvania, cu o participaţie de 85,7%, SIF Moldova, cu 10,3%, şi alţi acţionari.
Şi la hotelul de cinci stele Lux Garden din Azuga aproape toate camerele au fost rezervate. La jumătatea săptămânii trecute mai erau disponibile doar trei camere twin, potrivit unui oficial de la recepţia hotelului. „Preţul pachetului este de 1.997 de euro (8.850 de lei) de cameră dublă pentru cinci nopţi de cazare, cu mic dejun, cină festivă şi program artistic“. Altfel spus, tariful pe care l-a plătit o persoană care va petrece Revelionul în acest hotel a fost de 4.400 de lei. Hotelul Lux Garden a fost deschis în 2008 de grupul de firme Luxten Lighting Company, fiind amplasat la baza pârtiei Sorica. Structurat pe patru etaje, Lux Garden are 50 de camere, dintre care opt sunt apartamente, trei sunt executive rooms, iar restul camere duble.
La hotelul Predeal Comfort Suites din staţiunea Predeal mai erau disponibile săptămâna trecută doar două camere duble şi cinci apartamente dintr-un total de 35 de camere şi apartamente. Preţul unui sejur de Revelion se ridică la 520 de euro (circa 2.300 de lei) de persoană pentru cinci nopţi de cazare cu mic dejun, cină festivă şi brunch a doua zi. Pentru cei care vor să se cazeze într-un apartament, preţul ajunge la 625 de euro (2.750 de lei) de persoană pentru un sejur de cinci nopţi, potrivit unei reprezentante de la recepţie. Predeal Comfort Suites a fost deschis în 2005. Hotelul, care este construit în stil libanez, cu mobilier oriental, operează un restaurant şi un centru spa.
La hotelul Aurelius din Poiana Braşov, care are 208 locuri de cazare în 87 de camere, sejurul de Revelion, ce include şase nopţi, costă 960 de euro (4.200 de lei) de persoană pentru un loc în cameră dublă), 1.200 de euro (5.300 de lei) de persoană pentru un loc în Premier Suite (apartament) şi ajunge la 1.500 de euro (6.600 de lei) de persoană pentru un loc în apartamentele de lux (Deluxe Suite), potrivit datelor de pe site-ul hotelului. Pachetul in­clude cazare cu mic dejun, cină festivă şi petrecere, brunch şi acces la centrul spa. Dintr-un total de 87 de camere şi apar­tamente, săptămâna trecută mai erau disponibile doar 17.
Sărbătorile de iarnă sunt perioada în care nu doar hotelurile de cinci stele de pe Valea Prahovei şi Braşov sunt ocupate, dar şi celelalte unităţi de cazare, fie că este vorba de pensiuni sau vile. În România, doar 3,2% din camerele existente în toate hotelurile din ţară sunt clasificate la cinci stele, jumătate fiind în Bucureşti.

Articole din aceeași categorie:

Comments

comments

Leave a Reply