Incontinență politică à la Macedonschi.

MaceNU sustinem la Brasov traseismul politic! Forumul German va ramane „Mica Elvetie“ in Consiliul Local Brasov. Anul acesta F.D.G.R. implineste 25 de ani. Este un moment aniversar deosebit si va asigur ca va urma un nou an benefic pentru Brasov si brasoveni. F.D.G.R a dat dovada de implicare civica majora si sustine o guvernare corecta si onesta atat pe plan national cat si pe plan local. In acest sens Forumul German va ramane „Mica Elvetie“ in Consililul Local Brasov datorita faptului ca, chiar daca il sustinem in drumul spre modernizarea Romaniei si schimbarea mentalitatii politice pe Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, nu putem face aliante cu nici o formatiune politica atata timp cat cei doi viceprimari ai Brasovului sunt, in continuare, traseisti politici. Este vorba de domnul Adrian Atomei care a trecut de la PNL la PLR, a lui Tariceanu , pentru a se da, apoi, „independent“, datorita faptului ca PLR  este practic inexistent ca partid si de doamna Adina Durbaca care a migrat de la PP-DD la PDL. Nu inteleg de ce se amana schimbarea lor, atata vreme cat PNL Brasov l-a desemnat pe domnul Ciprian Bucur ca succesor al domnului Atomei, iar in PDL exista politicieni capabili si motivati, cum ar fi doamna Carmen Ferghete-Top sau domnul Sergiu Chifu. Ordonanta de Urgenta a Guvernului, OUG 55, prin care s-a dat liber traseismului politic a fost declarata de catre Curtea Constitutionala ca fiind… neconstitutionala. Consider ca este imoral sa mentinem in functie acesti doi viceprimari care nu mai sunt… constitionali. Nu cer ca viceprimarii sa vina din randul minoritatilor nationale reprezentate cu cate doi consilieri municipali, dar vreau ca Brasovul sa fie un exemplu de moralitate politica, nu … viceversa. Daca este o problema din punct de vedere al majoritatilor (sa nu uitam ca la alegerile precedente pentru Consiliul Local au fost listele USL) propun organizarea alegerilor locale anticipate pentru componenta Consiliului Local, alegeri corecte din punct de vedere al noilor optiuni politice existente. Consider ca electoratul a fost dus in eroare, bulversat si inselat, atata vreme cat cei pe care i-a votat in 2012 erau reprezentanti ai unor anumite formatiuni politice pentru care au si primit increderea prin vot a cetatenilor brasoveni, iar acum sunt, prin traseismul lor oportunist, in cu totul alt esicher politic. Afirm inca o data, cu fermitate, ca nu vreau ca Brasovul sa fie un exemplu negativ din punctul de vedere al traseismului politic, daca tot am pornit pe drumul onest al lucrului bine facut! Forumul German nu doreste sa blocheze activitatea Consiliului Local Brasov ci, dimpotriva, sa gasim o majoritate corecta si functionala pentru a promova proiecte benefice orasului si cetatenilor”. – Cristian Macedonschi, consilier local FDGR.

Varianta 1. Lui Macedonschi nu i-a priit deloc caltaboșul. Deși a demonstrat că se pricepe binișor la digestive, de data asta ori s-a umflat orezul în el, ori a visat urât. Cică ”Mica Elveție”… Werner Braun știe? Dacă iar a vorbit gurița fără tine, am un presimț că cineva de la FDGR se va supăra rău pe tine. Eu deja mă uit pe lista lor, să văd cine este la rând.

Varianta 2. Macedonschi face jocul lui Georgică. Aruncă pisica, face valuri. Se pune bine cu PNL-ul ăsta nou, doar doar…Bucur/ă-te!  Bagă zâzanie la fostul PDL. Adică ce și care e mai bun? Carmen Ferghete-Top sau  Sergiu Chifu? Apoi dă la Atomei. Hmmm… Macedonschi, greu de scos Atomei din schemă. Că nu o fi nebun Georgică să se strice cu Nenea Iancu! Și Adina? Mă, te papă lupul Petrică cu tot cu hozenii tăi. Dar na, ai mușcat și tu la jocul lui Georgică, ai făcut ceva valuri, fix cât să aibă el baza de renegociere.

Mă, cu ultima umbră de ”pretinie” îți spun că, indiferent de variante, tu vei fi ”capra de serviciu”. Ai ceva cojones,  după ce te-a pus la răboj RăzPopa cu tot PSD-ul, să te bagi singur și tâmpițel și pe ”listele suplimentare”.

Măi băiete, până acum te suspectam de ”incontinență politică” . Amu sunt convins că ai sărit la pragul superior, la infantilism politic. Îți dau un sfat : rămâi la turism, altfel ”turist” ajungi.

Alexandru PETRESCU 

Comments

comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.