Pupincurismul românesc: ”Iohannis, scriitor de talie europeană”!

eduard_huidanPupincurismul este o boală specifică comunităților subculturale, manipulabile, versatile, lipsite de voință, desprinse de propria istorie, dispuse la trădări.Otto Eduard Leopold von Bismarck spunea că a fi român nu este o naționalitate ci o profesie, definiție corectă, chiar dacă, de-a lungul timpului, i-a iritat pe mulți dintre pretinșii rrrrrromâni…

Iată, acum cîteva zile, la aniversarea poetului național Mihai Eminescu, la o dată declarată de un grup de parlamentari frenetici Ziua Culturii Române – nu s-a întîmplat NIMIC notabil  dar s-a mai bifat o ”inițiativă” – am avut o nouă probă de pupincurism absolut dezgustător.

La Drobeta – era să scriu Trompeta – Turnu Severin, pe plaiuri mehedințene, s-a desfășurat un așa zis ”Festival Internațional (n.a. cu participarea extraordinară a lui Mihai Cimpoi) Eminescu”. Desigur, o făcătură provincială dar definitorie pentru neamul nostru cel voios.

Pe scurt, ca să nu vă țin prea mult de vorbă, iată monstruozitatea: juriul l-a declarat pe Klaus Werner Iohannis ”SCRIITOR DE TALIE EUROPEANĂ” și i-a acordat MARELE PREMIU pentru însăilarea aceea, ”PAS CU PAS”, pe care s-au bătut la Romexpo alte cîteva sute de pupincuriști!Desigur, acum așteptăm ca, la vreun alt festival, să fie uns și ca ”SAVANT DE RENUME MONDIAL” – așezat lîngă Einstein, eventual – la altul ”MEDITATOR GENIAL ȘI DE SUCCES”, apoi ”PRIMUL  TENISMEN AL ȚĂRII” și mai adăugați și voi, că e de unde…

Organizatorilor însă ”nu li s-a făcut cinstea” – programul extern a făcut imposibilă prezența președintelui, care a ales Bruxellesul – premiul fiind încasat de la Cimpoi ”dăcît” de un consilier, unul Andrei Dan Muraru, căci Unguent MRU, Mihalache contestatul, madame Mirel Bran etc. l-au urmat probabil pe ”scriitorul de talie europeană”…

Asta este! Mai adaug doar că de ziua Poetului, la aceeași paranghelie, a fost premiată și celebra Irinna  Drăghiea! Știți cine este, băi, inculților?

E fiica PREFECTULUI de Mehedinți, o mare valoare a culturii naționale, pentru că a participat la emisiunea TV, cu încărcat connținut intelectual, BURLACUL.Pe care, din păcate, n-a cîștigat-o! Poate data viitoare.O asemenea premiantă merită!

P.S. Pentru cîrcotași:  nu-l condamn pe Iohannis, însă ”operațiunea” pupatului e în plină desfășurare.La ea nu participă numai anonimii de la Severin.În fond, GABRIEL LIICEANU a declarat că-l așteaptă pe Iohannis de 50 DE ANI! Lingîndu-l în fund pe Traiaaaan Băsescuuuuu …..

Eduard HUIDAN

Comments

comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.