Brașovul turează motoarele în cursa pentru organizarea Jocurile Olimpice de Tineret din 2020

jot2020După ședința de ieri la care au participat presedintele COSR Alin Petrache, Secretarul General Ioan Dobrescu, Primarul Brasovului George Scripcaru, Primarul Rasnovului Adrian Vestea, Primarul Predealului Liviu Cocos si Domnul Garbacea proprietarul complexului Cheile Gradistei, Alin petrache și George Scripcaru au oferit detalii despre planul comun de acțiune.Pentru ediţia de iarnă a Jocurilor Olimpice de Tineret din 2020, România a propus până acum desfăşurarea a patru sporturi, cu zece probe, printre care schi biatlon şi fond, schi alpin, combinată nordică şi sărituri, snowboard, patinaj artistic, patinaj viteză şi hochei, la acestea s-ar mai putea adăuga bob şi/sau curling.

Acestia au punctat în principal pe o serie de avantaje pe care le oferă Brașovul spre deosebire de Lausanne.

”Din punct de vedere al distanţelor dintre bazele sportive, hoteluri şi zonele de agrement avem un avantaj pentru că toate se află într-o zonă compactă. Prin comparaţie, la Lausanne, distanţele între baze ajung la 150 de kilometri, iar cel putin una din probe se va desfășura în Franţa. De asemenea, un alt avantaj al Braşovului ţine de condiţiile de cazare şi masă, care din punct de vedere calitativ dar şi financiar sunt net superioare la noi. Noi propunem hoteluri de 4 şi 5 stele, contracandidaţii noştri vin cu cămine studenţeşti”, a declarat președintele Alin Petrache.

Acesta a mai precizat că ”Guvernul României sprijină candiatura Braşovului, iar garanţiile cerute de CIO sunt constituite de semnătura pe care premierul a pus-o pe scrisoarea de susţinere ce însoţeşte dosarul de candidatură”.

El a afirmat că membrii comitetului de candidatură au făcut un audit al problemelor de organizare şi este convins că Braşovul are mari şanse să obţină organizarea JOT 2020.  ”E drept, ne luptăm cu Lausanne-ul, dar Braşovul este deja cunoscut pentru organizarea Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE), care la momentul respectiv dar şi după, a fost lăudat de Jacques Rogge şi de Patrick Hickey, preşedintele Comitetului Olimpic European, pentru că a fost cea mai frumoasă şi cea mai prolifică ediţie. Cred că Braşovul merită şi poate organiza Jocurile Olimpice de Tineret din 2020”.

La rândul său, primarul George Scripcaru a declarat: ”Astăzi  am stabilit cine va face parte din Comitetul de candidatură al Braşovului şi ce atribuţii va avea fiecare, dar am clarificat şi toate detaliile cerute de reprezentanţii CIO. Din comitetul de candidatură vor face parte, pe de o parte, cei de la COSR, dar şi reprezentanţii Braşovului, Predealului şi Râşnovului, ca oraşe gazdă, precum şi Ovidiu Gîrbacea, proprietarul bazei sportive de la Cheile Grădiştei. În perioada imediat următoare vom propune soluţii pentru un patinoar de antrenament, un al doilea patinoar de competiţii precum şi o pârtie de bob. Pentru patinoar avem mai multe variante. Una dintre ele este Sub Tîmpa, alta este în Tractorul, acolo unde lângă actualul patinoar olimpic ce oferă deja infrastructura, putem face un patinoar de antrenament pe terenurile de minifotbal. De asemenea, există patinoarul din Poiana Braşov, care poate fi extins şi completat astfel încât să corespundă criteriilor care ni se impun”.

În ceea ce priveşte pârtia de bob, Alin Petrache a declarat că ”soluţia pe care Comitetul de candidatură o va propune CIO este construirea unei infrastructuri uşoare, şi anume o pârtie de mono-bob sau Bob-2, de 750 de metri, care poate fi pusă oriunde”.

Prezent la întâlnirea comună de ieri, Cristian Macedonschi  a declarat după conferința susținută de cei doi oficiali că ”vom sprijini prin intermediul APDT candidatura Brașovului. Pentru o mai bună mediatizare a evenimentului și pentru susținerea JOT 2020 la Brașov, am creat site-ul http://brasov2020.info/   prin intermediul căruia puteți susține candidatura Brașovului pentru organizarea JOT2020”.

Comments

comments

One thought on “Brașovul turează motoarele în cursa pentru organizarea Jocurile Olimpice de Tineret din 2020

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.