70 de ani de la eliberarea „lagărului morţii” . Auschwitz – între viață și moarte

AuschwitzLa Centrul Comunitar Sinagoga Beith Israel din Braşov a avut loc de la ora 12.00, o adunare dedicată Zilei Internaţionale de Comemorare a Holocaustului. Evenimentul este organizat de Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România, Comunitatea Evreilor Braşov şi Asociaţia Sionistă din România, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar al Judeţului (IŞJ) Braşov, sub patronajul Instituţiei Prefectului Braşov. ”Vă invităm să luaţi parte la această adunare cu prilejul împlinirii a 70 de ani de la eliberarea «lagărului morţii» de la Auschwitz şi să aprindem o lumânare la Memorialul Holocaustului. Se va putea semna în cartea memoriei victimelor Holocaustului”, spune Tiberiu Roth, preşedintele Comunităţii Evreilor Braşov.

Tot azi, Șeful statului a conferit Ordinul National “Serviciul Credincios” în grad de Cavaler pentru Elizabeta Asztalos, Gabriela Bone, Viora Braun, Susana Diamantstein, Marta Marmor, Vasile Szekely și Etelca Tusa “în semn de profund respect pentru suferințele îndurate în timpul celui de-al Doilea Război Mondial în lagărele de concentrare de la Auschwitz-Birkenau, dorind a păstra vie memoria Holocaustului — o tragedie pe care omenirea nu trebuie să o mai cunoască”.

Gazeta Brașovului vă oferă un film despre supraviețuire, destin și despre amintirile din «lagărului morţii». Un film produs de Alexandru Ghiza. O brașoveancă, supraviețuitoare a lagărului de la Auschwitz!

 

Articole din aceeași categorie:

Comments

comments

Leave a Reply