Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

Scripcaru dat în gît de Sandu!

eduard_huidanÎn saga destăinuirilor ex-ministrului Gabi – cum îi spune Udrea – Sandu,  produse în fața procurorilor,  unde circuitul uriașelor șpăgi – nu numai din dosarul Microsoft – prin diverse conturi, ale clientelei clanurilor băsesciene, ale candidaților pe diverse paliere, mergînd pînă la prezidențiabilul Traian Băsescu ș.a.m.d. la categoria primari celebri apare, cap de listă – înaintea lui Pinalti! – George Scripcaru!

Desigur, pentru mulți nu este o surpriză, însă, categoric, date fiind situațiile prezentate de Sandu, ”la virgulă”, există opinia că, în sfîrșit, s-a depășit faza speculațiilor, a zvonurilor și că toate cazurile despre care se vorbește de ani de zile vor fi luate la mînă iar dosarele, care este,   vorba lui Vanghelie, vor fi scoase de la murat, aduse mai în faţă ”pe program”, pentru a se vedea în ce măsură sînt reale sau nu.

Un inventar al tuturor poveștilor ”încurcate” ar fi destul de…stufos plecînd de la alegerile de tot felul – unde au fost folosiți bani grămadă”, pentru victoriile zdrobitoare obținute la Brașov, care justifică așezarea lui Scripcaru de către ”scriitorul” Sandu pe primul loc în capitolul legat de primari – trecînd prin alte cele, ca să zicem așa, celebrul patinoar, pîrtiile din Poiana, străzile pe care, pe sistemul ”doi încarcă, doi descarcă, treaba să meargă, banul să iasă” se fac repetate așa zise reparații capitale sau se scoate asfaltul și se pune piatră, după care se scoate piatra și se înlocuiește cu altă piatră, prea scumpele giratorii, parcul Brediceanu din pădure , zona de agrement ”Capra neagră, unde se încearcă în aceste zile preluarea lucrărilor de mîntuială făcute de firma gălățeană aflată în insolvență, problemele de mediu și nu numai cu Kronospan, asfaltări peste asfaltări, contractele cu insolventul Butuza, publicitatea outdoor, ”taxarea” teraselor și a tarabelor, protecția asigurată patronilor (unora) de restaurante , cluburi etc…. mergînd pînă la alte posibile spețe, mai ”delicate”, despre care nu fac vorbire aici, care se află de mai multă vreme în atenția instituțiilor ”abilitate”…

Dosare legat de care se pronostica – gura lumii, ”rea” – o ”tratare la pachet” cu președintele Consiliului Județean, Aristotel Căncescu…Mă rog, fiecare pentru ale lui… Revenind la ”scriitorul” Sandu – trebuie chiar să propunem înființarea unei ”Uniuni a Scriitorilor de Denunțuri aflați în Arest” –  și la traseul banilor negri spre partide, campanii electorale, persoane etc. trebuie să ne amintim de cazul șefului dela Protecția Consumatorului Brașov, Ionuț Spătaru, parcă… Băgat în pușcărie pentru vreo 60.00o de  euro mită de la un patron de piață… Doar naivii au crezut atunci că TOȚI BANII intrau în buzunarele pedelistului Ionuț! De altfel, s-a și vorbit despre o declarație privind  ”partea” partidului, s-a speculat cu o disjungere, după care …tăcere! Și batista a rămas pe țambal…Omul a stat cît a stat la pîrnaie, apoi a ieșit…”Circuitul” acelor bani – ca și ai altora, nu ? – rămînînd un mister…Asta așa, ca un exemplu!

Acum, desigur, talentatul domn Gabi Sandu a scris, a dat pe goarnă…Să vedem reacția instituțiilor pe diverse paliere, la vîrf se pare că se mișcă ceva…Oricum, să nu uităm prezumția de nevinovăție, mai ales că, în România ”NU-I RUȘINE SĂ FURI, E RUȘINE SĂ FURI ȘI SĂ TE  PRINDĂ!” S-ar putea să constatăm că Brașovul are cel mai cinstit, drept, curat și uscat primar din Românica!

Eduard HUIDAN

Abonează-te la newsletter
Sign up here to get the latest news, updates and special offers delivered directly to your inbox.
You can unsubscribe at any time
Comentarii
Loading...