Reacţie internaţională în scandalul maidanezilor “folosiți pentru zoofilie în Germania”. Europarlamentarul german Stefan Bernhard Eck cere suspendarea lui Băncescu de la ASPA

Hier die deutsche Fassung

În urmă cu trei săptămâni, Răzvan Băncescu a declarat într-o conferinţă de presă că 90% din câinii care pleacă din România spre adopţie în străinătate ar fi folosiţi în alte scopuri decât cele declarate de ONG-uri, respectiv pentru experimente şi zoofilie. Băncescu declara că  majoritatea câinilor din România ar ajunge în bordeluri pentru zoofili din Germania şi Danemarca.

Şeful ASPA  a precizat, pe 15 ianuarie, că sunt unele organizaţii pentru protecţia animalelor care au adoptat câini şi i-au trimis în străinătate, unde animalele erau folosite la filmele pentru adulţi. Băncescu a spus că îşi bazează declaraţiile pe nişte fotografii pe care le va prezenta presei şi care sunt dovezile lui pentru acest fapt.

Stefan Bernhard EckEuroparlamentarul german, Stefan Bernhard Eck, a participat luni la şedinţa extraordinară a Consiliului General al Municipiului Bucureşti petru a-i cere primarului Sorin Oprescu să se distanţeze de declaraţiile recente ale lui Răzvan Băncescu, coordonatorul Autorităţii pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor.

”Prin aceste acuzaţii, domnul Băncescu nu numai că a discreditat sute de oameni din organizaţiile din România, Germania şi Danemarca, dar a discreditat şi ideea de grijă pentru animale. El nu atacă numai oamenii care protejează animalele, ci şi ideea de justiţie din Germania, care apare că tolerează aşa ceva”, a spus Stefan Bernhard Eck, care a catalogat acuzaţiile lui Băncescu ca fiind din aceeaşi categorie ca cele din propaganda ceauşistă.

”În interesul bunelor relaţii de prietenie dintre România şi Uniunea Europeană vă solicit să vă distanţaţi oficial de aceste afirmaţii mincinoase şi vă cer suspendarea domnului Băncescu”, i-a spus Eck lui Sorin Oprescu.

”În cazul în care spusele lui Băncescu român fără reacţie va trebui să presupunem că această campanie este sprjinită de Consiliul General al Municipiului Bucureşti. În acest caz, voi cere guvernului Germaniei să portesteze oficial”, şi-a încheiat europarlamentarul intervenţia.

Consilier Primăria București: Nimeni şi nimic nu-i dă dreptul să vină în faţa noastră pentru a cere să demitem pe cineva!

Europarlamentarul a primit replica de la consilierul general Mihaela Drăghici: ”Misiunea pentru care a fost învestit în Parlamentul European este acela de a propune politici publice care să se traducă prin directive europene. Prezenţa în Consiliul General este un abuz din partea domniei sale. Nimeni şi nimic nu-i dă dreptul să vină în faţa noastră pentru a cere să demitem pe cineva. Resping alegaţiile domnului Eck şi acuzaţiile fără dovezi”, a spus Mihaela Drăghici.

Eck: ”Nu am nicio legitimitate să acuz pe cineva, dar vă rog să mă înţelegeţi ca cetăţean al Europei şi ca europarlamentar. Dacă un angajat al vreunei primării din Germnia ar fi făcut acuzaţiile pe care le-a făcut domnul Băncescu ar fi fost demis imediat de primar. Vă rog, la final, să nu lăsaţi o persoană, cu un comportament deviant, să pună în pericol prietenia dintre popoarele noastre”, a spus europarlamentarul german.

Directorul ASPA Răzvan Băncescu a preluat acuzațiile de pe internet

Primarul General al capitalei Sorin Oprescu i-a spus lui Eck că Băncescu este în prezent în anchetă internă. ”Directorul care a făcut aceste câteva acuzaţii, luate în mare parte de pe internet, puse de alţi cetăţeni acolo, este într-o anchetă a structurilor nostre interne. În momentul în care vom avea răspunsul anchetei vi-l voi trimite. Dar vă asigur că avem capacitatea de a ne face singuri ordine”, a spus Sorin Oprescu.

Primarul General i-a mai spus europarlamentarului că atunci când acesta va avea timp îi va arăta despre ce e vorba, în contextul în care Bucureştiul a avut de ani de zile probleme cu maidanezii.

”Vă rog să priviţi cu acelaşi respect, dar nu în contextul influenţării panicarde a unor structuri care nu au verbul la îndemână când vă vorbesc despre aşa ceva”, a conchis Oprescu.Stefan Bernhard Eck1

Eck a vizitat și adăpostul de câini de la Stupini/Brasov unde s-au făcut progrese importante în ceea ce privește hrana și grija față de animale. Cu acesta ocazie s-a discutat situația ”adăpostului privat” de la Codlea unde pe bani publici, dulci și gustoși, celebrul Flavius Bărbulescu, protejat, face în continuare ”legea hingheritului”. Despre afacerea lui Bărbulescu puteți citi AICI!

Sursa Foto : Stefan Bernhard Eck

Hier die deutsche Fassung

Articole din aceeași categorie:

Comments

comments

Leave a Reply