Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

Claudiu Coman, şef la CJ Braşov pentru o zi

Claudiu ComanVicepreşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Claudiu Coman, a preluat luni, pentru o zi, atribuţiile de ordonator principal de credite, pentru a semna statele de plată pentru cei 175 de angajaţi din aparatul propriu al instituţiei. În acest sens, Claudiu Coman a fost votat în unanimitate de toţi cei 27 de consilieri (din totalul de 34) prezenţi la şedinţa CJ de luni.

„Suntem într-o situaţie deosebită pe care nu am anticipat-o, faptul că suntem fără ordonator principal de credite, iar salariile angajaţilor trebuie plătite. Ne-am uitat pe lege şi am văzut că, dacă cel puţin 13 dintre consilierii judeţeni convoacă o şedinţă extraordinară, atunci putem să delegăm atribuţiile preşedintelui unui vicepreşedinte, doar pentru a rezolva această situaţie – plata salariilor care de regulă se făcea în data de cinci a fiecărei luni. Nu puteam să întârziem foarte mult, pentru că s-ar fi încălcat Codul Muncii şi Contractul Colectiv de Muncă în mod nejustificat. Datorită faptului că recursul cu privire la arestul preventiv a preşedintelui Aristotel Căncescu s-a amânat pentru 11 februarie, apoi s-a revenit pentru data de 10 februarie, eram în situaţia în care era foarte posibil ca plata salariilor să se facă în 11-14 februarie”, a precizat Claudiu Coman.

Acesta le-a atras atenţia consilierilor judeţeni că termenul limită pentru aprobarea bugetului Consiliului Judeţean pe 2015 este 13 februarie. De asemenea, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie se va pronunţa marţi în privinţa contestaţiei privind măsura arestului preventiv pentru Aristotel Căncescu, Prefectura ar trebui să stabilească data şedinţei de îndată pentru desemnarea unui vicepreşedinte care să preia atribuţiile preşedintelui.

Abonează-te la newsletter
Sign up here to get the latest news, updates and special offers delivered directly to your inbox.
You can unsubscribe at any time
Comentarii
Loading...