Ghișe dorește înființarea unei comisii de anchetă a celor 10 ani de mandat al lui Traian Băsescu

Ghise.400xSenatorul independent, Ioan Ghișe, este inițiatorul unui demers parlamentar prin care se urmărește înființarea unei comisii de anchetă a celor 10 ani de mandat al lui Traian Băsescu.

Pornind de la afirmațiile și acuzațiile Elenei Udrea, Ioan Ghișe propune să vadă, în cadrul unei comisii parlamentare de anchetă, dacă acestea sunt adevărate sau nu.

”Voi propune infiintarea unei comisii de ancheta pentru anchetarea regimului mafiot al lui Basescu, care la scara institutionala mare a promovat crima organizata. Este treaba Parlamentului sa vada ce este gresit in legislatie de a fost posibil sa se intample asa ceva si in al doilea lucru este vorba de interacțiunile și relațiile dintre autorități și funcțiile publice care tr remodelate prin lege pentru a nu se mai intample ce s-a intamplat”, a spus zilele trecute Ioan Ghișe.

Ioan Ghișe a declarat că a depus deja documentul la Senat, iar acesta va intra pe ordinea de zi în momentul o treime din numărul de senatori vor semna solicitarea lui Ioan Ghișe.

”La nivel tehnic, regulamentul spune că poate itnra pe ordinea de zi dacă va fi susținut, prin semnatură, de o treime din senator și atunci intra pe ordinea de zi. Ca să fie adoptat trebuie să existe majoritatea absolută a celor prezenți.”, a explicat senatorul.

Întrebat dacă potențiale concluzii și ce respectiv vor descoperi cei din comisia parlamentară de anchetă a celor 10 ani de regim ai lui Traian Băsescu, în cazul în care va fi înființată,  vor ajunge pe masa procurorilor, Ghișe a precizat tranșant că ”obligatoriu.”

”Schimbarea preşedintelui României în urma alegerilor din dec. 2014 a adus în atenţia opiniei publice mari cazuri de corupţie politică în ultimii zece ani la vârful puterii executive de stat, preşedinte, Guvern şi autorităţi publice de specialitate privind apărarea siguranţei naţionale şi a ordinii de drept. Implicarea timp de ani de zile în mari cazuri de corupţie a principalelor autorităţi alese şi/sau numite care aveau responsabilităţi în combaterea corupţiei şi precum tergiversarea şi muşamalizarea faptelor ce ţin de siguranţa naţională obligă Parlamentul, organ reprezentativ al poporului suveran să cerceteze acest fenomen de crima economico-financiară organizată”, se arată în expunerea de motive propusă de Ioan Ghișe.

 

Articole din aceeași categorie:

Comments

comments

Leave a Reply