Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

DNA cere date despre cum s-au dus banii pe modernizarea DJ 112 D

Procurorii DNA au solicitat săptămâna trecută Consiliului Județean Brașov documentația privind atribuirea lucrărilor de modernizare a drumului județean DJ 112 D Prejmer – Lunca Câlnicului, lucrări care au avut loc în anul 2012.

Lucrările au fost câștigate de compania Viacor Engineering, controlată de omul de afaceri Gabriel Bâgiu prin soția sa, Maria, și fiul Răzvan Gabriel. Omul de afaceri Gabriel Bâgiu este anchetat în dosarul privind corupția de la nivelul Consiliului Județean Brașov, fiind considerat unul dintre abonații la banii publici ai județului și unul dintre oamenii de casă al președintelui CJ, Aristotel Căncescu.
Consiliul Judeţean a apelat la o negociere directă pentru atribuirea acestora. În urma negocierii directe, Viacor Engineering a câştigat, din poziţia de unic ofertant, data atribuirii fiind 12 octombrie 2011.
Alegerea acestui tip de procedură pentru atribuirea contractului a fost justificată de CJ prin faptul că „Lucrarile / produsele / serviciile pot fi furnizate numai de un anumit ofertant, din motive tehnice”. Mai exact, CJ Brașov a apelat la un procedeu inedit de asfaltare, bazat pe o enzimă organică ce stabilizează compoziţia asfaltului. La momentul respectiv, tehnologia numită Perma-Zyme era unică în România, Viacor Engineering în calitate de partener oficial al companiei austriece Swietelski, având exclusivitate pentru folosirea ei. Reprezentanţii CJ au spus atunci că procedeul este mai economic şi mai ecologic, iar drumul va fi mai rezistent.
Anul trecut, CJ Brașov a mai alocat 500.000 de lei pentru modernizarea unei porțiuni din acest drum.

Abonează-te la newsletter
Sign up here to get the latest news, updates and special offers delivered directly to your inbox.
You can unsubscribe at any time
Comentarii
Loading...