Iohannis : eu sunt rezistența anticomunistă!

Iohannis euVizita lui Iohannis la Paris a fost după cum știți, presărată de ușoară și lejeră picanterie. De la o haină aruncată ”neglijent” pe plafonul mașinii care îl aștepta, până la întâlnirea pe holul ambasadei cu ”indizerabile și scârboase” personaje. Astfel catalogate într-un ”document de uz intern al ambasadei”, persoane precum Radu Portocală sau Ion Varlam s-au mulțumit să remarce cu diplomație:

În Franţa, dar şi în România, difuzarea unui fişier fără autorizaţia celor menţionaţi constituie un delict grav. Oricare dintre cei aflaţi pe această listă ar putea – şi ar trebui! – să seziseze autorităţile care se ocupă cu astfel de chestiuni. Şi ar obţine cîştig de cauză. În cazul care ne interesează, Ambasada e vinovată de alcătuirea unei liste conţinînd injurii, iar ICR – Paris e vinovat de răspîndirea ei. Atît Ambasada, cît şi ICR-ul sînt instituţii conduse de cîte un şef, responsabil şi de buna, şi de proasta lor funcţionare. Dacă România ar fi o ţară ca altele şi dacă MAE n-ar fi un minister al acoperirilor reciproce, pînă acum două persoane ar fi avut bagajele făcute şi ar fi aşteptat primul zbor către Bucureşti. Fără bilet de întoarcere.Absurdul „avertisment” pe care l-a emis MAE, care nu rezolvă nimic şi nu va duce la nimic, aşază vizita preşedintelui Klaus Iohannis într-un context cel puţin neplăcut. Căci ne putem închipui de pe acum că, în timpul faimoasei recepţii, cei mai mulţi dintre invitaţi vor fi sîcîiţi de întrebarea: ”Oare depre mine ce scria pe lista Ambasadei?”.

Interviu cu Dl Ion Varlam despre vizita lui Klaus Iohannis la Paris.

Nascut in 1938, descendent al unor familii boieresti, Ion Varlam a fost inchis initial la varsta de 14 ani, ispasind, cu intermitente, noua ani de inchisoare si domiciliu obligatoriu pana in 1963, cand a fost eliberat. In 1965 a ajuns la Paris, unde s-a implicat in activitatile anticomuniste ale Exilului romanesc, studiind totodata stiintele politice, dreptul si finantele publice. A revenit in tara in februarie 1990, facand apoi politica taranistă. Este diplomat al Școlii Franceze de Științe Politice, fost si actual secretar general al Uniunii Mondiale a Romanilor Liberi (UMRL), a militat permanent pentru a devoalea o intreaga retea kominternista anti-Romania, activa in Occident dinainte de 1989 si infiltrata apoi pana in maduva tuturor regimurilor de la Bucuresti, pana la actualul, adus la stadiu de osteoporoza in faza terminala.

Cândva, pe la 1650, cuvintele regelui Louis XIV al Franței, supranumit și Louis le Grand sau le Roi-Soleil –  L’état, c’est moiaveau o conotație legată de realitățile epocii.  Azi, cuvintele lui Klaus Iohannis – eu sunt rezistența anticomunistă,  îi pot conferi acestuia maxim apelativul de Iohannis cel Înalt.

Comments

comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.