Spitalul Județean va intra în șantier, cel mai probabil, din aprilie

Lucrările de modernizare a Corpului B al Spitalului Clinic Județean de Urgență, care ar fi trebuit să demareze încă de anul trecut, ar putea începe în această primăvară. Licitaţia a fost lansată încă din martie anul trecut şi blocată în octombrie 2014 de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, care au demarat o anchetă la Consiliul Județean Brașov. Vicepreședintele CJ Brașov, Claudiu Coman, a precizat că lucrurile s-au clarificat acum, iar Comisia de Licitații din cadrul forului va finaliza evaluarea ofertelor în luna aprilie. În total, fuseseră depuse șase oferte pentru realizarea lucrărilor. ”Am prevăzut în bugetul județului suma de 1,7 milioane de euro, din vânzarea Spitalului Dermato, bani care vor fi folosiți pentru aceste lucrări de modernizare de la Județean. La acești bani se mai adaugă și împrumutul aprobat de 1,5 milioane de euro”, a explicat Coman.

Lucrările de modernizare a Corpului B au fost estimate la suma de 26,34 de milioane de lei (cu tot cu TVA), iar din acești bani 890.180 de lei, fără TVA, va fi costul lucrărilor de proiectare. După ce se va desemna constructorul, termenul de realizare a proiectului tehnic este de 60 zile, pe parcursul acestei perioade constructorul având obligaţia de a depune documentaţiile necesare obţinerii restului avizelor pentru autorizaţia de construire. Reprezentanții CJ Brașov speră ca demararea lucrărilor să nu fie blocată de depunerea unor eventuale contestații. Lucrările propriu-zise ar urma să fie realizate pe o perioadă de un an şi să aibă o garanţie de cinci ani. Reabilitare Corpului B al Județeanului înseamnă și aducerea acestei clădiri la normele sanitare cerute de Uniunea Europeană.

Ce se modernizează

Practic, se vor realiza recompartimentări, astfel ca fiecare salon să aibă grup sanitar, refacerea în totalitate a instalaţiei electrice, de gaz, apă şi, dacă va permite bugetul, şi, apoi, cumpărarea de mobilier şi alte dotări. Lucrările se impuneau în contextual în care Corpul A al Judeţeanului a fost modernizat încă din anul 2008. În cadrul acestui proiect de modernizare se va instala şi un sistem de climatizare în toate spaţiile, respective atât în saloane, cât şi pe coridoare sau în grupurile sanitare, astfel ca pe timp de vară bolnavii să nu mai facă „saună”. Totodată, se va monta şi un sistem de supraveghere video cu timp de stocare minim 10 zile. Sistemul va acoperi întreg corpul B, dar cerinţa CJ Braşov este ca instalaţia să poată fi extinsă pe viitor şi în Corpul A.

Pe lista de investiţii se mai regăseşte şi montarea unui sistem de detecţie şi alarmare în caz de incendiu, instalarea unui sistem de alarmare la fiecare pat cu semnalizare pe hol şi în cabinetul asistenţilor, a unui sistem de distribuţie a semnalului TV, inclusiv prize TV în saloane şi rezerve, dar şi instalarea unui sistem de control acces.

Comments

comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.