Anchetă la Spitalul Tractorul. Medicul de gardă presta ilegal!

lumanareConducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov desfășoară o anchetă, după ce o bătrână de 82 de ani care a fost internată la Spitalul Tractorul a fost lăsată de medicul de gardă să părăsească spitalul în papuci și pijama, fiind găsită după o zi moartă de frig pe un câmp de la marginea orașului.

”Ancheta se desfășoară și la Spitalul Clinic Județean de Urgență la secția UPU, și la Spitalul Tractorul, secție a Spitalului Clinic Județean de Urgență unde a fost transferată femeia, pentru a vedea cine se face vinovat în acest caz. În cursul zilei se va întruni Comisia de Anchetă și medicii de la cele două spitale care au consultat-o pe bătrâna de 82 de ani, pentru a stabili sancțiunile”, a declarat, pentru Agerpres, managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență, dr. Adrian Albotă.

Medicul care i-a cerut semnătura bătrânei pentru a o lăsa să plece „acasă, la Brăila” nu este angajatul spitalului braşovean şi a făcut de gardă în mod ilegal, după cum au constatat managerii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Braşov, de care aparţine şi secţia Tractorul. Conform programării gărzilor pe luna martie, disponibile pe site-ul unităţii sanitare, în noaptea de 6 spre 7 martie, de la ora 20.00 la ora 8.00, la Secţia Interne III era de serviciu dr. Eva Ionel. Totuşi, la 7 dimineaţa, când bunica adusă cu ambulanţa de la Unitatea de Primire (UPU) aflată în staţionarul central (de pe Calea Bucureşti) al SCJU aştepta pe un scaun din faţa camerei de gardă, cea care a întâmpinat-o cu „Cum te simţi,  mamaie?”, a fost doctoriţa Veronica Grigore de la Spitalul din Sfântu-Gheorghe. Ea i-a spus bătrânei că dacă semnează că refuză internarea o va lăsa să plece acasă, ignorând faptul că bunica era în pijamale şi papuci şi că nu avea nici o rudă, nici un aparţinător, în sala de aşteptare care s-o ducă în siguranţă acasă.

Toate aceste detalii au fost aflate astăzi după-amiază când s-a întrunit comisia de anchetă constituită din dispoziţia conducerii spitalului. Au fost luate declaraţii de la martori, personal medical din ambele staţionare, personal nemedical, portar etc fiind reconstituit firul evenimentelor care au dus la tragedie.

Dosar penal pentru înlocuitoare

Astfel, a ieşit la iveală că doctoriţa Ionel, care s-a simţit foarte rău vineri după-amiază, suferind o criză de lombosciatică, a decis să cheme în ajutor o fostă rezidentă a sa, pe Veronica Grigore, tot braşoveancă, dar care profesează în calitate de medic specialist la spitalul din judeţul vecin. Titulara gărzii nu a anunţat însă pe nimeni despre această înlocuire. ”Schimbul acesta s-a făcut ilegal, drept care dr. Ionel a fost trimisă în faţa Comisiei de disciplină din cadrul spitalului  şi va fi sancţionată disciplinar, fiindcă a încălcat Regulamentul de ordine interioară şi procedurile de efectuare a gărzilor, a permanenţei medicale. În ceea ce o priveşte pe doctoriţa Grigore, cum nu avem contract cu aceasta, nu o putem trage la răspundere, dar ne-am adresat Poliţiei, pentru că a prestat ilegal într-un spital public. Deja Poliţia a deschis o anchetă pentru moarte suspectă, dar va fi anchetată şi sub celălalt aspect”, ne-a precizat dr. Daniela Neculoiu, director medical al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov.

Revenim cu amănunte!

Comments

comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.