Îmi caut bunica. Din păcate…

buni”Bunica mea a DISPĂRUT astăzi (sîmbătă – n.r.), la ora 07:00. Adusă cu Ambulanța de la Spitalul Județean în Spitalul Tractorul, medicul de gardă a intrebat-o “cum se simte”, bunica a spus că vrea acasă şi medicul i-a semnat externarea (!!) Bunica a plecat însoțită de o infirmieră care s-a oferit să o ducă la un taxi (!) din spital: în tricou, pantaloni de pijama şi papuci de casă. Taximetristul nu a luat-o. A fost văzută înfăşurată cu o păturică albă în dreptul patiseriei de lîngă Piața Tractorul. Spune că vrea acasă “la Brăila” şi nu cunoaşte adresa din Braşov. Vă rog…orice detaliu e de ajutor“ – spunea nepoata -Crina Coliban, într-un articol care a circulat ieri pe facebook.

Bătrîna în vîrstă de 82 de ani, care a fost data dispărută după ce sîmbătă a fost lăsată să plece în pijamale şi papuci de unică folosinţă din Spitalul “Tractorul” din Braşov, a fost găsită moartă, astăzi, pe un cîmp din apropierea Braşovului.
Potrivit purtătorului de cuvînt al Poliţiei Braşov, comisar şef Liviu Naghi, trupul bătrînei a fost găsit, duminică, în jurul orei 17.30. Reprezentantul IPJ Braşov a spus că nu sînt urme de violenţă pe corpul femeii, cel mai probabil aceasta murind din cauza frigului. Rezultatul necropsiei va stabili însă cauza decesului. Ioana Caloian, în vîrstă de 82 de ani, a fost transferată, sîmbătă, cu ambulanţa de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov la Spitalul “Tractorul”. Aici, în timp ce fiica pacientei era plecată după hainele bătrînei, medicul de gardă a lăsat-o să plece în pijama şi papuci, sub semnătuă, deşi bătrîna avea probleme de memorie. Cînd fiica s-a întors la spital, unde o ştia în grija medicilor, mama ei dispăruse.
Nepoata femeii, Crina Coliban, a făcut imediat după dispariţia bunicii un anunţ pe pagina de socializare Facebook în speranţa că bunica sa va fi găsită de cineva.

”A fost resuscitată cardiac timp de 40 de minute şi apoi a fost dusă la Spitalul Judeţean. De acolo, ieri dimineaţa, la ora 07.00, medicii au decis s-o trimită la spitalul Tractorul pe motiv că nu mai era de competenţa lor, pentru investigaţii la secţia de Urologie. Ne-am dus cu ea şi acolo ni s-a spus că trebuie să-i aducem nişte haine de acasă. Mama mea s-a dus acasă să ia haine… a lipsit 20 de minute, iar cînd s-a întors, gardianul i-a spus că bunica a plecat cu un taxi, în pijamale şi papuci de casă“, a spus femeia.
Ea a precizat că gardianul i-a povestit că bătrîna a fost lăsată de medicii de pe ambulanţă pe un scaun, pe hol, cu fişa medicală în mînă.
„A venit apoi doctoriţa Grigore şi a întrebat-o «Cum te simţi, mamaie». Bunica a spus: «Bine şi vreau să plec acasă la Brăila». Doctoriţa Grigore i-a spus: «Mie dacă-mi semnaţi fişa asta, puteţi să plecaţi». Şi bunica a semnat“, a mai spus nepoata femeii dispărute.
Gardianul i-a mai povestit femeii că bătrîna i-a cerut gardianului 100 de lei ca să plece ,,acasă la Brăila,, şi că o infirmieră, care îşi încheiase ziua de lucru a condus-o pînă la un taxi, deşi bătrîna era îmbrăcată în pijamale.
Cînd s-a urcat în taxi, bătrîna a spus că vrea să meargă la Brăila, prin urmare taximetristul a refuzat cursa.
”A urcat într-un alt taxi şi a spus din nou că vrea să ajungă la gară ca să meargă la Brăila. A coborît undeva din taxi şi nu mai ştim nimic de ea“, a mai spus nepoata.
Ea a precizat că, în urma anunţului pe care l-a făcut pe Facebook, i s-a comunicat că bătrîna a fost văzută, sîmbătă seara, în jurul orei 07.30, în zona Patria, înfăşurată într-o pătură albă, în pijamale şi papuci de casă, fluturînd o hîrtie.
”Probabil era fişa medicală pe care gardianul i-a legat-o cu un elastic de mînă, împreună cu cartea de identitate, ca să nu le piardă…“, a mai spus Crina Coliban. Familia a lipit şi afişe prin oraş cu fotografia bătrînei dispărute, cerînd ajutorul braşovenilor pentru a o găsi. Tardiv…

Orice cuvânt este inutil. Vinovații ”fără vină” vor acuza un sistem inuman și ineficient. Rămân doar cuvintele nepoatei:

M-am întors acum din câmp.Părea că doarme, întinsă pe o parte in noroi. Capul şi-l acoperise cu păturica cu care a plecat de acasă.Bluza de pijama era uşor ridicată şi îi vedeam burta goală pe pământul înghețat
Si… Tălpile goale!
Pentru tălpile goale în care te-au lăsat sa pleci din spital, Bunico, o să devii Motivul pentru care alți bătrâni nu vor mai muri!

Articole din aceeași categorie:

Comments

comments

Leave a Reply