Program Cinemateca Patria 9-15 martie 2015

cinemateca-9-15-martieLuni 9 martie

19:00 Seara filmului european
Somn de iarnă / Winter Sleep / Kis uykusu (Turcia, 2014)
Regia: Nuri Bilge Ceylan
Cu: Haluk Bilginer, Melisa Sözen, Demet Akbag
Dramă
Durata: 196 min.
Palme d’Or la Festivalul de la Cannes 2014
Preț bilet: 10 RON

Marți 10 martie

20:00 Film cult
Scarface (SUA, 1983)
Regia: Brian de Palma
Cu: Al Pacino, Michelle Pfeiffer, Steven Bauer
Thriller
Durata: 170 min.

Miercuri 11 martie

20:00 Retrospectiva DocandRoll 2014
The Rolling Stones: Crossfire Hurricane
Regia: Brett Morgen
Documentar, biografic
Durata: 111 min

Joi 12 martie

20:00 Comedy Classics
Un tren numit Darjeeling / The Darjeeling Limited (SUA, 2007)
Regia: Wes Anderson
Cu: Owen Wilson, Adrien Brody, Jason Schwartzman
Comedie
Durata: 91 min.

Vineri 13 martie

20:00 Seara filmului românesc
De ce eu? (România, 2015)
Regia: Tudor Giurgiu
Cu: Emilian Oprea, Mihai Constantin, Andreea Vasile
Thriller, dramă
Selecția oficială Berlinale 65-Panorama
Preț bilet 10 RON

Sâmbătă 14 martie

OTAKU FESTIVAL TOUR
12:30 Proiectii AMV (Anime Music Videos) (30 min)
13:00 Lansare Cosplay GEN #08 (30 min)
13:30 Proiectii CMV (Cosplay Music Video) (30 min)
14:00 Lansare Otaku MAG: City & Nature (30 min)
14:30 Proiectii AMV (Anime Music Videos) (30 min)
15:00 Prezentare Otaku Festival 2015 (30 min)
15:30 Proiectii CMV (Anime Music Videos) (30 min)
16:00 Proiectii AMV (Anime Music Videos) (30 min)
16:30 Prezentare Call for creativity submission/contribution in Otaku Community (30 min)
17:30 Proiectii AMV (Anime Music Videos) (60 min)
Intrarea gratuită

20:30 Post-Otaku
TRON (SUA, 1982)
Regia: Steven Lisberger
Cu: Jeff Bridges, Bruce Boxleitner, David Warner
SF
Durata: 96 min.
Primul film digital

Duminică 15 martie

11:00 Matineu copii
Neînfricată / Brave (SUA, 2012)
Regia: Brenda Chapman, Mark Andrews, Steve Purcell
Animaţie
Durata: 100 min.
Dublat în limba română

17:00 Golden Classsics
Jucătorul /The Hustler (SUA, 1961)
Regia: Robert Rossen
Cu: Paul Newman, Jackie Gleason, George C. Scott
Dramă
Durata: 134 min.
9 nominalizări și 2 premii Oscar

19:30 Seara de Oscar
Grand Budapest Hotel (SUA, 2014)
Regia: Wes Anderson
Cu: Ralph Fiennes, F. Murray Abraham, Adrien Brody
Comedie
Durata: 100 min.
Marele Premiu al Juriului la Festivalul de la Berlin
Premiul Globul de Aur pentru cel mai bun film (categoria comedie)
9 nominalizări și 4 premii Oscar

Articole din aceeași categorie:

Comments

comments

Leave a Reply