Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

RIAL are în plan construcția a două blocuri sociale. Deocamdată, se lucrează la hârțoage și nu sunt bani de lucrări

Consiliul Local a decis, în septembrie anul trecut, să dea în administrarea RIAL două parcele de teren, una în suprafaţă de 1.000 de metri pătraţi, iar alta de aproape 1.966,72 metri pătraţi, pentru amenajarea unor locuinţe sociale, pe strada Fundătura Hărmanului. RIAL a început demersurile în vederea demarării proiectului, iar săptămâna aceasta va finaliza procedura de achiziție pentru întocmirea Studiului de Fezbilitate și a Planului Urbanistic Zonal. Costul întocmirii acestor documente a fost estimat la suma de 80.000 de lei. „Până în luna mai, sperăm să avem finalizate aceste documentații, după care va urma procedura de elaborarea a documentației de avizare a lucrărilor de intervenție (DALI) și restul documentelor necesare în vederea obținerii autorizației de construcție și demarării lucrărilor propriu-zise”, a explicat Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov. Acesta a precizat că, în paralel, se încearcă identificarea sursei de finanțare pentru executarea lucrărilor.

Un proiect abandonat de ANL

Terenurile vizate pentru construcția locuințelor fuseseră date în administrarea ANL în 2009 pentru construcţia unor blocuri. Edilii braşoveni au luat decizia să rezilieze contractul cu Agenţia de Locuinţe, după ce în ultimii cinci ani proiectele propuse de aceasta nu s-au materializat. Intenția RIAL este de amenaja două blocuri, fie cu două, fie cu trei etaje, acest lucru urmând să fie stabilit în urma întocmirii studiului de fezabilitate. De asemenea, tot studiul de fezabilitate va da și soluția de construcție, în discuție fiind și amenajarea unor locuințe modulare.

Şi în 2008, Primăria încheiase un parteneriat cu RIAL în vederea construcţiei a 12 blocuri tip vilă, cu câte 32 de apartamente, atât în zona Fundătura Hărmanului, cât și în Bartolomeu – Stupini. Cum investiţia era destul de costisitoare, autorităţile au abandonat proiectul în contextul în care şi bugetul Braşovului a fost afectat de criza economică. Cele 12 blocuri urmau să aibă mansardăm dar şi parcări subterane şi să fie construite şi administrate tot de către RIAL din fonduri proprii, dar şi din fonduri provenite din bugetul local şi alocate de Ministerul Lucrărilor Publice. Proiectul a fost abandonat, după ce ANL şi-a manifestat intenţia de a construi câteva blocuri la Braşov. Anul trecut, Primăria Braşov nu a putut onora decât 44 dintre cele peste 200 de cereri pentru o locuinţă socială, după ce au fost definitivate lucrările de transformare a vechiului internat al Liceului de Alimentaţie Publică în bloc de locuinţe sociale.

Abonează-te la newsletter
Sign up here to get the latest news, updates and special offers delivered directly to your inbox.
You can unsubscribe at any time
Comentarii
Loading...