Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

Cornel Ilie: “Tot concertul de la Brașov l-am trăit ca și cum aș fi povestit ceva unor prieteni foarte buni”

Vunk BvConcertul de la Brasov, din turneul acustic “Inconjurul lumii”, a insemnat inca o reduta cucerita pentru trupa Vunk. Cel mai ambitios proiect al trupei din ultimii patru ani, “Inconjurul lumii”, a adus pe scena de la Reduta, alaturi de trupa Vunk, nume grele ale muzicii: Muse Quartet, Dan Nicolau (trompeta), Dan Incrosnatu (percutie), Razvan Ilie (fratele lui Cornel Ilie – chitara), Bobby Stoica (pian). Brasovenii au fost martorii unui spectacol inedit si original. Hiturile Vunk au fost reinterpretate si reorchestrate intr-o cu totul alta forma, cu alt sound si alte ritmuri. 11 piese au fost reorchestrate de George Natzis cu partituri pentru cvartet de coarde. Printre acestea sunt “Numai la doi”, “Noptile trec (doar visele raman)”, “Dau alarma”, “Fiecare”. Unele piese, total reorchestrate, au uimit publicul brasovan prin sound-ul lor original. Printre ele sunt “Scapa-ma de ea” – acum intr-o versiune reggae, “Pierderea lor” si “Asa, si” in ritm de swing si “Pleaca in ritm de bossa nova.

Dupa succesul de la Pitesti, cand o sala arhiplina de 800 de locuri a vibrat la piesele cantata de trupa Vunk concertul de la Brasov a fost asteptat cu emotia de a tine stacheta la fel de sus. Spectacolul de la sala Reduta a insemnat insa pentru trupa Vunk o confirmare: “Aceea de a avea incredere ca muzica noastra poate face inconjurul oricarei lumi din fata noastra, iar la intoarcere, dupa doua ore de concert, ne vom cunoaste mai bine sufletele”, spune Cornel Ilie. De altfel, despre concertul de la Brasov liderul trupei a marturisit pe blogul sau (www.cornelilie.ro): “Tot concertul l-am trait ca si cum as fi povestit ceva unor prieteni foarte buni. Fara teama de a fi judecat, cu nerabdare, cu pofta si cu siguranta ca voi fi inteles”.
Modul in care piesele au fost reorchestrate i-a surprins pe brasoveni, iar liderul trupei a recunoscut ca a fost incantat sa descopere reactia publicului in fata acestei “variante unice, surprinzatoare, pe alocuri mai potrivita cu textul piesei, decat originalul pe care l-am lansat acum cativa ani”.
Membrii trupei Vunk recunosc faptul ca au o datorie morala fata de Brasov, orasul in care s-au lansat – aceea de a fi din ce in ce mai buni fata de acel moment. Iar dupa reactia brasovenilor se pare ca acest lucru a reusit. Dupa concertul de la Reduta, Cornel Ilie scrie pe blogul sau: “Nu suntem perfecti, dar suntem cu totul altfel. Neobisnuit de deschisi si naturali cu publicul nostru. Iar asta este cea mai mare forma de respect pe care o poate avea un arist fata de publicul sau”.
Cum a fost concertul Vunk de la Brasov se poate vedea aici http://youtu.be/JtbvjMD8amI

Vunk Bv1 Vunk Bv2 Vunk Bv3

Comentarii
Loading...