Ziua Braşovului la Nürnberg

Pe 9 aprilie Braşovul va fi sărbătorit la Festivalul „ Serbarea primăverii“ de la Nürnberg, un eveniment care atrage peste 2 milioane de turişti.
Braşovul va avea în premieră în stand la acest eveniment. Se va promova cu produse şi obiceiuri tradiţionale, iar macedonschiartiştii de la Centrul Cultural Reduta vor susţine spectacole în Germania. ”La acest festival participă  peste două milioane de oameni. În 9 aprilie va fi ziua Braşovului. Vizitatorii vor avea ocazia de a degusta preparate tradiţionale din România şi vor putea asista la spectacole folclorice oferite de ansamblul Centrului Cultural Reduta şi de cel al comunităţii maghiare din oraş. Va fi prezentă şi o trupă rock, care va interpreta piese ale unor trupe celebre din ţara noastră, precum Iris sau Compact“, a declarat Christian Macedonschi, de la Forumul German din Braşov.
În Nürnberg trăiesc peste 70.000 de români, iar cele mai mari investiţii germane la Braşov sunt din acest oraş. Doi consilieri locali ai oraşului Nurnberg sunt români (unul din Sighişoara, altul din Timişoara). Nürberg va sprijini Braşovul să devină capitală culturală europeană în 2021 la fel cum Luxemburg a sprijinit Sibiul.

Comments

comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.